След 14 години в компанията, изпълнителният директор на Sonos и един от нейните основатели Джон Макфарлейн, реши да подаде своята оставка, предава „Ню Йорк Таймз“.

Изданието коментира, че компанията, специализирала се в доставянето на висококачествени говорители и системи в последната година среща сериозната конкуренция на Apple, Bose, а от скоро и на един малко очакван конкурент – Amazon Echo. Постът на Макфарлейн ще заеме един от неговите заместници – Патрик Спенс. 50-годишният Макфарлейн обяви също така, че напуска управителния борд на Sonos, но ще остане като консултант в компанията.

„Таймз“ коментира, че Sonos не са типичната компания за сектора, в който оперира. Основана през 2002г., когато малките независими компании в областта на потребителската електроника са рядкост, Sonos не се хвърля към инвеститорските милиони и не излиза веднага на борсата. Вместо това няколко години тя запазва своята независимост и удържа на натиска да бъде привлечена от акционерските портфейли, а след това и придобита от някои от големите играчи на пазара.

Оставката на Макфарлейн съвсем не е неочаквана. Преди време той заяви, че обмисля оттеглянето си. Причина за това, сподели тогава Макфарлейн, са влошеното здравословно състояние на жена му и напредналата възраст на родителите му. Когато обаче Amazon представи Echo и платформата започна стабилните си продажби миналата година, Макфарлейн реши да остане още година на поста си, за да подкрепи борбата на Sonos с конкуренцията, припомня „Таймз“. Що се отнася до Echo, то акцент тук не са толкова до качеството на звука, колкото във възможностите на потребителите да управляват с глас – с помощта на Alexa – Echo и да си пускат музика по желание. За да се влошат нещата, Amazon представи и Dot, малкия събрат на Echo, който може да се разполага във всяка стая и има връзка с Echo. Миналата година Sonos обявиха вълна от уволнения, а наскоро обявиха, че работят вече с Amazon за интеграция на Alexa, която да позволи гласовия контрол на говорителите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари