1 милиард инсталации на Microsoft Word за Android

2
418

В края на миналата седмица Microsoft постигна важен резултат в разпространението на своите мобилни приложения. Мобилната версия на Microsoft Word за Android прехвърли 1 милиард инсталации. Информацията е на Google Play Store.

И останалите приложения на софтуерния гигант са много популярни. Приложенията Excel, PowerPoint, OneNote и OneDrive имат над 500 милиона инсталации, а клиентът за електронна поща Outlook за Android – над 100 милиона инсталации. При това програмите се зареждат не само от Google Play Store. Корпорацията Microsoft има споразумения с най-различни производители за предварително инсталиране на тези приложения в разнообразните мобилни устройства.

Популярното издание The Verge споделя, че тази информация би трябвало да възприемаме с известна ирония. Миналия месец съоснователят на Microsoft Бил Гейтс каза пред медиите, че неговата най-голяма грешка в историята е пропускът да се изяви в сектора на мобилните операционни системи. Той отбеляза, че на този пазар е имало само един конкурент на iOS и за Microsoft е било съвсем естествено да победи. Според Гейтс, тази недалновидност от негова страна е струвала на Microsoft около $400 милиарда. Но въпреки, че софтуерният гигант не успя да се изяви в областта на мобилните операционни системи, той постига същите успехи, като неговите конкуренти – мобилните версии на Microsoft Office заемат значителен дял от този пазар.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
aaa
aaa

1 милиард СА ВЕЧЕ инсталацииТЕ на Microsoft Word за Android – > правилното заглавие!

Марш в тундрата
Марш в тундрата

Кое прави текущото заглавие неправилно?

Маргиналоид русоиден троловски?