100 атаки на хакери срещу “Не сте сами”

12
1

Хакери направиха над 100 опита да блокират сайта www.nestesami.bg. Атаките започнаха още в четвъртък. Хакерите пускат във форума на сайта скрит PHP код, който автоматично препраща потребителя към друга страница. На нея са качени анонимни мнения срещу кампанията в подкрепа на сестрите в Либия и нецензурни реплики към властта. Хакерите препращат потребителите към тяхната страница, използвайки прокси сървър, тъй като технически няма как да блокират самия сайт.
Домейнът, към който потребителите се препращат, е www.1.info. Той е регистриран чрез кредитна карта в Америка. Предполага се обаче, че данните от нея са откраднати от собственика. Сайтът е свободен за регистрация и лични данни не се изискват. В събота сутринта към хакера се присъединиха още 5 поддръжници, които на всеки 2 минути правиха опити да блокират форума на сайта на кампанията на „Стандарт“, bTV и Дарик радио в подкрепа на сестрите в Либия.

Източник: в-к „Стандарт“

ДОБАВИ КОМЕНТАР

12 коментара за "100 атаки на хакери срещу “Не сте сами”"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ole
ole

идиоти в цял свят има…

RUFF
RUFF

Определям го като доста идиотска и детска постъпка. Не виждам смисъл и логика в действията на хакерчетата… разбирам да водеха до някакъв либийски сайт, в който да се твърди обратното на това за което е направен nestesami.bg.

jorasik
jorasik

Трябва да ги намерят и осъдят!!!!!

shutdawn
shutdawn

Дали са българи ?

mialy
mialy

Те пак Стандарт, БТВ и Дарик радио се сетиха да „спасят“ сестрите. Само че минаха 8 години. Ама PR-а е по-важен, не сестрите… Вие като искате носете си лентичките и др. простотии, които някоя голяма медия е/ще измисли.

ECKO
ECKO

Да е. Забогатяха от тез лентички, не че не искам да освободят сестрите, но ако ще и цяла Европа да е с лентички пак ще са сами… физически…

ajaxx
ajaxx

тва пак от българи ше е сторено, няма как иначе!

Kamikaze
Kamikaze

В никакъв случай не вярвам да са българи.
Защото ако са то те са доста сериозно психично боли и трябва да се лекуват в някоя известна клиника.
Най вероятно са либийци.
Макр ,че пък от друга страна ,те онези за камилари не стават ,камоли за хакери но знае ли човек.

Dobrqka
Dobrqka

Ако са българи само се доказва – прос народ слаба държава…

p0inte
p0inte

slasher66
slasher66

Е колко прост трябва да си за да го направиш това, като толкова исках да хакват, да хакнат някой либииски сайт, не мога да си обясня що за българин би го направил това.

anfy2002us
anfy2002us

абе да го дхат