1TB компакт дикс от Mempile до 2010

6
0

Израелската компания Mempile твърди, че със своята TeraDisc технлогия може да записва до 1ТВ информация на един диск с размерите на обикновен DVD диск. Компанията наскоро демонстрира способностите на дисковете си пред няколко японски производители на оптични носители, като успя да запише над 100 слоя информация върху един диск или около 500GB информация. Това е с 300GB повече от настоящите рекорди на Blu-ray технологията. В изявление на Mempile се казва, че с нарастващото потребление и съхранение на дигитална информация в домовете на потребители е необходимо и решение, което да може да събере голямо количесто данни в малко пространство. Mempile използват нелинейна 3D технология за запис върху транспарантен носител генериращ над 100 слоя запис върху 0.6мм, като стандартната дебелина на един DVD диск е 1.2мм. Компанията се надява да успее да оптимизира още своята технология и в началото на 2010 година да видим първите устройсва записващи върху такива дискове. Цената на тези устройства се очаква да бъде между $2000 и $3000, а цената на 1ТВ диск около $40.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

6 коментара за "1TB компакт дикс от Mempile до 2010"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
laffy
laffy

lol :clap:

myd
myd

Охоо 1TB диск до 2010, не е зле 🙂

shutdawn
shutdawn

след години старото сиди от 700мб информация ще го ненавиждаме както сега дискетите (1.44МБ):rolleyes:

XIIID
XIIID

Ооо дискетите ги мразя…я да видим…даа, от 15 години поне! Разликата с CD-технологията е, че никога не са ставали за работа.

zdravko87
zdravko87

Разликата с CD-технологията е, че никога не са ставали за работа.

Е, айде сега, моля ти се, виж дори сега всички синтезатори с какъв носител са и тогава ще си говорим

dmanov
dmanov

Ха! Дискети! Защо не се заинтересувате с какво работят НОИ и подобни елементи от нашето „електронно правителство“?!?!?!?