89% от съдържанието на Buzz е автоматично генерирано

0
30

Компанията PostRank, която се занимава с анализи на социалните медии е установила, че почти цялото съдържание на социалната мрежа Google Buzz се генерира автоматично. 89.04% от съобщенията идвали от новинарски фийдове и други автоматизирани източници.

62.57% от информацията в новата услуга на Google е с оригинален източник микроблогинг платформата Twitter. Потребителите използват предоставените им инструменти, с помощта на които могат да прехвърлят автоматично съобщенията от Twitter в Google Buzz, за да не им се налага да пишат едно и също нещо повече от един път. Вероятно и Facebook би се включил в този процент ако беше възможно автоматичното захранване на Buzz със статус ъпдейтите от най-голямата социална мрежа.

26.47% от добавяната в Google Buzz идва от RSS фийдове на статии и друга информация от други уебсайтове в световната мрежа. Данните се добавят в новата социална мрежа без изменения или допълнителна информация.

Когато двете цифри бъдат събрани се получава сборът от 89.04%. Това че съдържанието е генерирано автоматично не означава, че авторите му не са хора. Преди време стана ясно, че 24% от съобщенията в Twitter се генерират не от хора, а от роботи. 5% от всички Twitter акаунти генерират 75% от цялото съдържание на микроблогинг платформата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари