AdBlock Plus иска да компенсира загубите на уеб-сайтовете от блокирането на рекламата

5
33

Създателите на известния блокатор на реклами AdBlock Plus заедно с онлайн-услугата за електронни разплащания Flattr създадоха система за финансиране на уеб-сайтове, която да компенсира загубите от блокирането на рекламата. Новата платформа се нарича Flattr Plus и чрез нея потребителите могат да направят месечен абонамент, парите от който автоматично ще се разпределят към различните сайтове, в зависимост от това, колко пъти са посещавани от потребителя. Всичко е на доброволни начала и потребителите самостоятелно решават с каква сума да участват. С разпределянето ще се занимава разширението Flattr Plus, използвайки специален алгоритъм. Естествено, 10% от паричния трансфер остава за създателите на тази система.

 

Бета-версията на Flattr Plus се очаква да излезе в началото на лятото. По време на тестовете системата за разпределяне на финансовите средства ще бъде усъвършенствана и ще се заложат и други фактори, осен прочитането на уеб-страници. Вече е дадена възможност да се направи заявка за финалната версия на Flattr Plus, която се очаква да излезе в края на годината.

Надеждите на създателите на Flattr Plus са да се реши проблема са падането на дохода от реклами, в голяма степен причинен от AdBlock.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "AdBlock Plus иска да компенсира загубите на уеб-сайтовете от блокирането на рекламата"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
cybercop
cybercop

Да компенсират фирми, че си блокирал нежелана от теб реклама. Интересна стратегия. Сега, нашите хлебари, които все са на загуба ще поискат и компенсация за непродаден хляб.

ined
ined

Все едно производителите на презервативи да трябва да раздават бебета като компенсация на пропуснати ползи.

macsim29
macsim29

Какво!Да спонсорирам сайт който да ми натриса куп изскачащи прозорци при всяко влизане, когато искам да отворя страница да ме пренасочва или да ми отваря още 10 подпрозореца заедно с това или да ме изнудва да не ползвам адблок заради това?Една стотинка няма да получат от мен!

t_nemded
t_nemded

“блокатор” – всеки път ме развеселявате с вашите преводи :clap:

A.com
A.com

Ако ги разпродават – добре. Ама ако тръгнат да ги правят ….

wpDiscuz