AdBlock Plus иска да компенсира загубите на уеб-сайтовете от блокирането на рекламата

5
0

Създателите на известния блокатор на реклами AdBlock Plus заедно с онлайн-услугата за електронни разплащания Flattr създадоха система за финансиране на уеб-сайтове, която да компенсира загубите от блокирането на рекламата. Новата платформа се нарича Flattr Plus и чрез нея потребителите могат да направят месечен абонамент, парите от който автоматично ще се разпределят към различните сайтове, в зависимост от това, колко пъти са посещавани от потребителя. Всичко е на доброволни начала и потребителите самостоятелно решават с каква сума да участват. С разпределянето ще се занимава разширението Flattr Plus, използвайки специален алгоритъм. Естествено, 10% от паричния трансфер остава за създателите на тази система.

 

Бета-версията на Flattr Plus се очаква да излезе в началото на лятото. По време на тестовете системата за разпределяне на финансовите средства ще бъде усъвършенствана и ще се заложат и други фактори, осен прочитането на уеб-страници. Вече е дадена възможност да се направи заявка за финалната версия на Flattr Plus, която се очаква да излезе в края на годината.

Надеждите на създателите на Flattr Plus са да се реши проблема са падането на дохода от реклами, в голяма степен причинен от AdBlock.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "AdBlock Plus иска да компенсира загубите на уеб-сайтовете от блокирането на рекламата"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка