Adobe подготвя мултимедиен плеър

3
10

Вчера в Лас Вегас Adobe Systems представи най-новия си софтуерен продукт – Adobe Media Player. Той ще използва новата Apollo технология, като ще дава възможност за възпроизвеждане на видео както онлайн, така и офлайн. Това ще даде възможност на хиляди да свалят любими видео файлове, да ги пренесат на лаптопите си, както и мобилните телефони. Плеърът ще има повечето функционалности на най-популярните решения в този жанр (fullscreen, favorites и други), като от Adobe обещават да изненадат потребителите с различни новаторски идеи. Според създателите си плеърът ще използва само технологии с отворен код, като RSS и SMIL.

Чрез Adobe Media Player компанията ще се опита да отхапе още по-голямо парче от видео пазара, където ще се конкурира пряко с Windows Media Player на Microsoft , QuickTime на Apple и RealPlayer на RealNetworks. Очаква се първата бета версия на плеъра да се появи до 1-2 месеца, като официалната версия се очаква до края на годината.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаAM-Notebook 4.1.1 Final
Следваща новинаICQ 6.0 Build 5352
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Adobe подготвя мултимедиен плеър"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
evil_genius
evil_genius

Продуктите на Adobe винаги са били на ниво, въпреки че са малко тежки, но все пак си заслужава. Надявам се да се представят достойно и с този продукт. Ще чакам с нетърпение бета версията да видя за какво става въпрос.

манол
манол

Да наистина предвид обещанието,че ще бъде с отворен код,просто ще шрати в небитието БС Плейър

akirichev
akirichev

Ами Lightroom въобще не ми харесва, въпреки ,че е на Адоби. Като го сравним по лекота и функционалност с AcdSee 7 < Просто името адоби е като за украса. Ще видим и плеъра колко ще е лек и доколко ще ме накрана да си сменя Winamp-a или KmPlayer-а

wpDiscuz