4.2 C
София

Amazon представи Fire OS 4 Sangria

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В своите мобилни устройства Amazon използва собствената си операционна система Fire OS, която всъщност е сериозно модифициран вариант на Google Android, допълнена със собствени програмни процеси и потребителски интерфейс. Заедно с анонса на таблетите Fire HDX 8.9, Fire HD 6, 7 и Kids Edition компанията представи четвъртата версия на Fire OS с кодово име Sangria, снабдена с нов дизайн и нови функционални възможности.

Една от основните промени е въвеждането на потребителски профили. Сега всеки член на семейството може да създаде свой профил със своя тема, електронна, поща, свои документи и всички друго, което ни е добре познато от другите операционни системи. Нов момент е функцията Family Library, която позволява обединяването на информацията от два или повече профила, като например общи книги, игри, програми и други.

В новата Fire OS 4 Sangria е въведена функционалността ASAP (Advanced Streaming and Prediction), която предлага на потребителите да гледат телевизионни предавания и филми, избрани чрез анализ на потребителските предпочитания. От смартфона Fire Phone е взета функцията Firefly, която може да идентифицира над 100 милиона различни цифрови и нецифрови стоки, да разпознава номерата на телефоните, уеб-адресите, QR-кодовете и други.

Интегриран е и пакета WPS Office, който служи за създаване, преглед и редактиране на документи от Word, Excel и PowerPoint с помощта на таблети. Последната версия на браузъра Silk поддържа печат и предлага режим инкогнито, а функцията Smart Suspend изключва Wi-Fi модула, когато устройството не се използва с цел икономия на електроенергия.

От месец октомври всички таблети на Amazon ще се продават с Fire OS 4 Sangria.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини