Amazon обяви придобиването на Canvas Technology. Компанията е с главен офис в Болдър, Колорадо и се специализира в създаването на автономни превозни средства, насочени към индустриални цели, и по-точно, такива, които да оперират в големи складови помещения и халета. Canvas рекламират разработената от тях технология, като използваща „пространствен изкуствен интелект“ и усъвършенствани сканиращи камери, които помагат на возилата да навигират свободни в помещенията, без нуждата от човешки оператор.

Самите Amazon работят отдавна в тази посока с цел оптимизиране на дейностите си в огромните си складове. Още през 2012, компанията отдели $775 милиона за придобиването на Kiva Systems, друга компания, идваща от сектора на роботиката. Техните роботи са отдавна част от складовете на Amazon. По-рано тази година, компанията направи сериозната инвестиция от $700 млн. в обвит в секретност стартъп с името Aurora Innovation – отново компания, оперираща в областта на автономния транспорт.

„Ние сме вдъхновени от иновациите, разработени от Canvas Technologies и споделяме обща визия за бъдеще, в което хората работят рамо до рамо с роботите с цел подобряване на безопасността и работата в складовете. Очакваме с нетърпение да работим с фантастичния екип на Canvas Technologies и да продължаваме да подобряваме услугите, които предлагаме на нашите клиенти“, заявяват от Amazon в специално съобщение за пресата.

Сумата по сделката не се разкрива.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари