AMD наеха водещ дизайнер на чипове в Apple

2
35

Advanced Micro Devices наеха на работа един от водещите дизайнери на чипове в Apple Джим Келър. Келър стана част от Apple през 2008 година, когато те закупиха фирмата, в която работеше – PA Semi. Преди това обаче той се занимаваше и с процесори на AMD. По негов дизайн са правени чиповете Athlon, които се радваха на широка популярност през 2005 и 2006 година.

Това е добра новина за AMD, които по-скоро изпращаха, отколкото да посрещат нови таланти в последните година и половина. За тези осемнайсет месеца в компанията станаха важни промени като, например, внезапното напускане на Изпълнителния директор Дърк Мейър и замяната му с бившия директор на Lenovo Рори Рийд.

AMD посрещнаха Келър с доста добри очаквания. Те вярват, че той ще им помогне в създаването на мощни, но икономични процесори. В компанията Келър ще докладва пряко на Марк Пейпърмастър – друг висшестоящ служител на Apple, който напусна преди две години по време на скандала „Антенагейт“. Първоначално той бе нает в Cisco Systems, но в последствие се прехвърли в AMD.

Мисията на Келър ще бъде да възвърне престижа на x86 чиповете на AMD, които в последно време изостават доста зад конкурентните продукти на Intel. Целта на компанията е да повтори успеха на линията Athlon и да докаже, че не стои по-назад от съперниците си в индустрията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари