Apple изобрети „сплетен“ дисплей

4
23

Управлението на САЩ за патенти и търговски марки (USPTO) обнародва заявка за патент на Apple на така наречения „Сплетен дисплей“ (Woven display).

Идеята е да се създаде система за изобразяване на информация, която може да се разполага върху всякаква гъвкава основа – да речем, тъкан.

Основният компонент от този „екран“ представлява преплетени помежду си специални влакна, изпълняващи функцията на световодачи. С други думи, „дисплеят“ не може да сформира със собствени сили картина. Вместо това, влакната пренасочват излъчванията от светодиодите, вградени в основното устройство.

Като пример може да се даде каишка със „сплетен“ екран за смарт-часовник. Такъв аксесоар може да се свърже към специален порт с хронометъра, който ще сформира едно или друго изображение директно върху повърхността на каишката.

Теоретично, новата технология може да намери приложение в „умните“ дрехи. Така, „сплетените“ дисплеи могат да се вшиват да речем в ръкава, якета за изобразяване на времето или някакви известия от основния включен електронен модул, намиращ се в джоба.

Все още обаче липсват всякакви предполагаеми срокове за практическото приложение на технологията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари