Apple представи iOS 13 Golden Master и iOS 13.1 beta 3

0
1484

Въпреки че вчера Apple не показа iOS 13 и отложи нейното представяне за 19 септември тази година, компанията анонсира Golden Master версията на обновяването за новата ОС, както и третата бета компилация iOS 13.1.

И двата ъпдейта вече са достъпни за сваляне за всички съвместими мобилни устройства и може да бъде изтеглена от всички регистрирани разработчици, които разполагат с действащ бета профил. Всички останали участници в програмата за бета тестване традиционно ще могат да изтеглят обновяването след няколко дни, след приключването на предварителните тестове.

Apple представя Golden Master версиите малко преди официалното излизане на съответната операционна система. Като правило, Golden Master версиите нямат разлики с финалната версия и дават възможност да се съставят първите впечатления за нейната работа и нейните особености. За корпорацията това е нещо като генерална репетиция преди излизането на финалната версия с възможност за извършване на промени, ако бъдат открити критични бъгове и нередности.

iOS 13 предлага маса нови функции. Според редица експерти, това е най-значимата версия на iOS излизала през последните няколко години. Apple се е съобразила с препоръките на огромен брой потребители, като е реализирала нови функции, наличието на които досега бе немислимо.

Основни нововъведения в iOS 13:
  • Значително увеличено бързодействие на операционната система
  • Тъмна (нощна) тема
  • Панорами в Apple Maps
  • Нов глас за Siri
  • Нови режими за заснемане на видеа и снимки
  • Увеличена скорост за разпознаване на лицето
  • Поддръжка на компютърна мишка
Какво ново предлага iOS 13.1

iOS 13 beta 3, която излезе едновременно с Golden Master компилацията iOS 13 също се предлага само за разработчици. Тя включва значително по-малко нововъведения и по всичко личи, че те няма да нараснат по време и след тестовете. По време на вчерашната голяма презентация стана ясно, че ще може да се споделя AirPods възпроизвеждането, в HomeKit ще има видеа, ще бъде дадена възможност за споделяне на папките от iCloud Drive, Image Capture API и други.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за