12.1 C
София

Apple работи по нов външен монитор

Най-четени

Според изтекла информация и вътрешни съобщения, Apple в момента работи върху нов монитор – нещо, което компанията не прави особено често. Външният дисплей, за който става дума сега, ще се захранва с чип А13 с Neural Engine. Според доклад на популярния технологичен портал 9to5Mac анонимни източници казват, че новият монитор обаче няма да бъде достъпна алтернатива на Pro Display XDR.

Говореше се, че Apple работи върху такъв монитор с интегриран графичен процесор още от 2016 г. По отношение на новия монитор, по който Apple работи сега обаче, никъде не се споменава нещо за интегриран графичен процесор, но въпреки това продуктът звучи и изглежда достатъчно интригуващо. Вграденият SoC с Neural Engine mредполага, че Apple може би планира да направи дисплей, който да взаимодейства с други устройства от екосистемата на компанията.

Това също е в съответствие с други слухове и скорошни стартиращи продукти. Apple също освежи дизайна на своите настолни компютри iMac по-рано тази година за първи път от близо десетилетие. Има дори слухове, че скоро на пазара може да се появи по-голям iMac, който да се основава на дизайна на Pro Display XDR.

Защо Apple може да се нуждае от нов външен дисплей в номенклатурата си?

Външните монитори са идеален избор за хората, чиято работа премина онлайн от началото на пандемията. Това е и една от малкото подобласти, в която Apple няма продукти, които да са сред лидерите на пазара. Новият дисплей може да бъде чудесно допълнение и да даде на купувачите възможност за по-разширен избор как да изградят своята настолна работна система. Дисплеите на Apple винаги са били харесвани от професионалистите, които се занимават със създаването на графично съдържание и друга дейност, която изисква взискателно цветопредаване, висока точност на изображенията и много други.

Поради тази причина обаче е разочароващо да се види, че новият дисплей няма да бъде част от по-бюджетните предложения на пазара от Apple – навярно новият външен монитор, по който Apple работи в момента, ще бъде продукт от най-висок клас, предназначен за професионалисти и създатели на съдържание.

Много потребители, които са фенове на екосистемата на Apple и от дълги години използват еко системата на компанията, често са в дилема как да изградят своите работни станции възможно най-икономически ефективно. Новата линия iMac устройства работи с процесорите M1 на Apple, които се срещат и в новата линия MacBook устройства на компанията от 2020 година, така че разликите в производителността между тях не са съществени. Ето защо, много потребители, които държат на мобилността, могат да предпочетат да закупят външен монитор от Apple и MacBook устройство, с което да имат професионалните възможности и да използват най-доброто от еко системата на Apple без допълнителни разходи за iMac линията. От другата страна, макар и да са малко, съществуват и потребители, които биха използвали Apple монитор към Windows компютърна система – основно заради високите качества, с които мониторите на компанията се славят.

Абонирай се
Извести ме за
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини