Apple разработват алтернатива на Google Glass

0
17

Apple патентоваха устройство, което прилича досущ на нашумелите очила с разширена реалност Google Glass. Патентът описва продукта като „дисплей, който се носи на главата“ и също като дизайна на Google Glass разполага с единична леща, разположена над едното око.

Google анонсираха своя продукт още през април, така че при всички положения, независимо дали Apple ще реализират патента или не, техните очила ще се появят първи на пазара. От компанията обаче имат скрит коз, който само чака да бъде използван в потенциално съдебно дело срещу Google. Козът е патент от 2009 година, собственост на Apple, който описва нещо наречено „филмови очила“ – устройство, което показва видео към музика или друго съдържание, стриймвано от iPod или подобно устройство.

С течение на времето обаче патентът се е видоизменил до това, което виждаме на изображението по-долу (как се е стигнало до идеята за каска, не е ясно). Със сигурност, крайният продукт ще изглежда коренно по-различен. Може би дори очилата ще бъдат използвани със съвсем различно приложение и така дори няма да се стигне до съдебна разправа. Предстои да видим.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари