Apple следва стъпките на Microsoft

5
1363

Един от топ-мениджърите на Microsoft заяви в интервю за изданието Business Insider, че Apple следва стъпките на компанията, а не обратното.

“Помислете за следното: ако гледахме от тях [от Apple], нямаше да създадем такива продукти, като Surface Pro или Surface Book. Ние от години се учим и усъвършенстваме продуктите ни от категорията “2-в-1″ и когато Surface само се появи, всички бяха скептично настроени, включително и Apple. Те тръгнаха напред с нас и iPad Pro е отличен пример за това” – казва ръководителят на подразделението за разработване на устройството Surface Райън Гавин.

Според него, Microsoft определено обръща внимание на конкурентите, но когато става въпрос за пряко създаване на устройства, компанията “всъщност не гледа от Apple“.

От самото начало, Microsoft представи таблета Surface Pro като заместител на преносимите компютри, но в асортимента на компанията стои пълноценния лаптоп – Surface Laptop. Според журналисти на изданието, този продукт изглежда излишен, а продукта означава признаване на Microsoft, че всъщност Surface Pro не може да замени традиционния лаптоп. Така, че защо Microsoft пусна Surface Laptop?

Аз мога да дам кратък и честен отговор. Клиентите ни го поискаха. Ако не можете да се насладите на гъвкавостта на Surface Pro или не се нуждаете от производителността на Surface Book, лаптопът Surface Laptop – това е продуктът за вас” – казва Гавин.

Що се отнася до Apple, то компанията първоначално рекламира iPad като мултимедийно устройство за консумация и съдържание. С пускането на iPad Pro, който разполага с поддръжка на външна клавиатура и писалка, калифорнийският гигант позиционира таблета, като пълноценен заместител на лаптопите.

Междувременно експертите от iFixit, известни с демонтажа на различна електроника с цел изясняване за ремонтопригодността, направиха технологична аутопсия на Surface Laptop. По лекота за ремонт и модернизация, лаптопът е получил нула точки.

Според експертите, при разглобяването дори е невъзможно да се развият и винтовете, които обикновено са скрити под гумените крачета, тъй като трябва да се свали коженото покритие, което е невъзможно да се отлепи без да се повреди. Компонентите са разположени толкова близо един до друг, че е невъзможно да се направи нищо, без да бъдат повредени околните. Във вътрешността на лаптопа е била открита батерията с капацитет 45 Wh, което е повече от тази на iPad Pro 10.5 и MacBook Retina.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "Apple следва стъпките на Microsoft"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz