Вицепрезидентът по продажбите на Apple Анджела Арендс ще напусне компанията през април тази година. Тя работи в корпорацията 5 години и за това време успя да се превърне в един от най-високоплатените сътрудници на Apple, получавайки за 2018 година два пъти по-голяма заплата от тази на ръководителя на корпорацията Тим Кук. Причините за напускането на Арендс не се съобщават.

Бившият шеф на модна къща Burberry получи поста вице-президент по продажбите през 2014 година. Преди това тя е работила в компаниите Liz Claiborne и Donna Karan International. Именно големият опит от работата във fashion-индустрията изигра ключова роля за назначаването на Арендс на въпросния пост. Някои експерти дори свързват този факт с това, че компанията планира да навлезе на пазара на носимата електроника, интелигентните аксесоари или умните дрехи.

Според слуховете, Тим Кук не е създал работа на Арендс за изминалата година: за първото тримесечие на 2019 финансова година, приходите на Apple от продажбите на iPhone са спаднали с 15 %. Именно поради това, компанията за първи път трябваше да не споменава конкретни данни относно броя на продадените смартфони, за да не влоши положението си.

Заместникът на топ-мениджъра е от Apple: в новият старши вицепрезидент по продажбите на Apple ще се превърне Деридре О`Брайън. Тя работи в корпорацията от почти 30 години и е участвала в развитието на корпоративния университет на Apple.

По-рано Анджела разказа за първата си среща с Кук. По думите й, Тим е бил сигурен, че тя е трябвало да работи в Apple. Той е гледал речта на Анджела Арендс по време на серията от лекции TED Talks. След това в Кук не е останало съмнение, че ръководителят на Burberry трябва да оглави ръководството на подразделението на Apple. Това е било вярно, но само за кратко.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
1 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
проповГеоргиОБИЧАМ АЙФОНiДимитърБахти Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Александър
Александър

Зaмecтниĸът нa тoп-мeниджъpa e oт Аррlе: в нoвият cтapши вицeпpeзидeнт пo пpoдaжбитe нa Аррlе щe ce пpeвъpнe Дepидpe O`Бpaйън. Toй paбoти в ĸopпopaциятa oт пoчти 30 гoдини и e yчacтвaл в paзвитиeтo нa ĸopпopaтивния yнивepcитeт нa Аррlе.

Деридре О’ Брайън е ТЯ

iДимитър
iДимитър

Даже се казва Диъдри/Диърдри

К'во?!
К'во?!

Да вдигнат цените с 200-300$ и продажбите ще скочат! 😉

115
115

Вицепрезидент си пише слято.

sameman
sameman

За съжаление, мисля че Стив Джобс направи лош избор в дългосрочен план с Тим Кук.

Бахти
Бахти

Трябваше „обратния“ да си ходи, че той ги повлече към дъното с неадекватната си политика. Отдавна им се казваше на оФцете от стадото, че това са фИешън играчки, дано най-накрая да са разбрали какво им се говори.

ОБИЧАМ АЙФОН
ОБИЧАМ АЙФОН

„получавайки за 2018 година два пъти по-голяма заплата от тази на ръководителя на корпорацията Тим Кук“

Ми то и в нашите фирми и банки е същото, дойде криза и махат най-добрите и съответно най-добре платените кадри, замествайки ги с второразредни такива. Въобразявайки си че така намаляват разходите.
В конкретния случай въпросната дама как да набута прескъпите телефони в ръцете на хората, след като не ги искат или не могат да си ги позволят?

Георги
Георги

А пък аз нито имам желание, нито имам финансова възможност да си купя iPhone, така че какво ме брига какви проблеми имат в корпорацията Apple? Ако се бяха съсредоточили да продават евтино продуктите си на бедни пазари като Индия и България например, нямаше сега да надават такъв неистов вой срещу конкуренцията на китайците…

пропов
пропов

Сега излезе че продажбите са слаби заради некадърен кадър на Апфел. Ей тия поне едното си око да отворят, поне за малко. Няма ли да разберат че 1000 евро за полусмартфон вече малцина се излъгват да дадат.