Apple TV вече хакнато

4
36

Седмица след като бе пуснат на пазара Apple TV ентусиасти успяха вече да разбият защитата му. Фабрично устройството може да възпроизведе единствено MPEG-4 и H.264 форматите. Явно потребителите са решили, че това е твърде ограничаващо и са разгледали софтуера на плеъра детайлно. Както много специалисти предполагаха, устройството работи с модифицирана MacOS X операционна система. Ентусиастите са взели 40 GB-овия хард диск от устройството и са го закачили към компютър с MacOS. При закачането той се маунтва като обикновено HFS устройство. След инсталация на SSH сървъра Dropbear и видео контейнера Perian, устройството има вече способността да възпроизвежда и други формати. Потребителите са тествали единствено XviD и DivX форматите. Те съветват потребителите да не пробват все още тази модификация на Apple TV, тъй като не е 100% сигурна.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Apple TV вече хакнато"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
infernno
infernno

Еми какво да кажа от една страна евала че има такива хора ,които са толкова креативни и добри в областа на техниката ! но от друга страна е кофти за хората които очакват да печелят или в случая исканията им техния плеър да подкарва само тяхни формати 🙂

Но какво пък за сега се радваме като потребители , после като сме от друдата страна няма да е така 😉

ole
ole

И от къв зор е толкова ограничено?!

Fifa
Fifa

За да си купуваш филмчета от магазина на Apple, що 🙂

waterjess
waterjess

Винаги много съм се радвал на такива ентусиасти.

По същия начин стоят нещата и при иПод-ите. Ако искаш да слушаш и да гледаш всякакви формати, му инсталираш ЛинуксПод, но тогава батерията издържа по-малко време. Ако искаш да слушаш по-дълго музика с едно презареждане, но буташ нищо, но слушаш само няколко аудио формата.

wpDiscuz