Apple TV вече хакнато

4
0

Седмица след като бе пуснат на пазара Apple TV ентусиасти успяха вече да разбият защитата му. Фабрично устройството може да възпроизведе единствено MPEG-4 и H.264 форматите. Явно потребителите са решили, че това е твърде ограничаващо и са разгледали софтуера на плеъра детайлно. Както много специалисти предполагаха, устройството работи с модифицирана MacOS X операционна система. Ентусиастите са взели 40 GB-овия хард диск от устройството и са го закачили към компютър с MacOS. При закачането той се маунтва като обикновено HFS устройство. След инсталация на SSH сървъра Dropbear и видео контейнера Perian, устройството има вече способността да възпроизвежда и други формати. Потребителите са тествали единствено XviD и DivX форматите. Те съветват потребителите да не пробват все още тази модификация на Apple TV, тъй като не е 100% сигурна.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
waterjess Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
infernno
infernno

Еми какво да кажа от една страна евала че има такива хора ,които са толкова креативни и добри в областа на техниката ! но от друга страна е кофти за хората които очакват да печелят или в случая исканията им техния плеър да подкарва само тяхни формати 🙂

Но какво пък за сега се радваме като потребители , после като сме от друдата страна няма да е така 😉

ole
ole

И от къв зор е толкова ограничено?!

Fifa
Fifa

За да си купуваш филмчета от магазина на Apple, що 🙂

waterjess
waterjess

Винаги много съм се радвал на такива ентусиасти.

По същия начин стоят нещата и при иПод-ите. Ако искаш да слушаш и да гледаш всякакви формати, му инсталираш ЛинуксПод, но тогава батерията издържа по-малко време. Ако искаш да слушаш по-дълго музика с едно презареждане, но буташ нищо, но слушаш само няколко аудио формата.