Atari обявиха фалит

0
25

Една от най-значимите за гейм индустрията компании – Atari – обяви фалит. Нещата обаче не са толкова тревожни, колкото звучат. Компанията всъщност използва протекцията на фалита като спасително въже ако не за друго, то поне за бизнеса си в Съединените американски щати. Планът е това да се случи след скъсването с френските им партньори.

Atari U.S. е дъщерна фирма на френската компания Atari S.A. (която преди се казваше Infogrames). През последните години французите започнаха да трупат доста голям дълг. Американският бизнес на Atari обаче се развива доста добре и фирмата се радва на добри печалби. Единственото, което й пречи, е невъзможността да увеличи капитала си поради факта, че е регистрирана в САЩ, но е с френски акции.

С обявяването на фалита си, Atari U.S. ще се опита да се отлъчи от френските си партньори, да си намери купувач и да продължи бизнеса си като независима фирма в САЩ. Разбира се, за да стане всичко това, трябва да се намери купувач.

Ако всичко се развие по план, Atari възнамеряват да поемат с пълен напред към пазара за мобилни и дигитални игри. На този етап обаче бъдещето им остава неясно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари