През месец януари тази година Джордж Сорос нарече криптовалутите „финансов балон“. Но сега неговият семеен офис с капитал от $26 милиарда, планира да търгува с цифрови активи.

Адам Фишър, който се грижи за макроикономическите инвестиции на Soros Fund Management, получи одобрението на фонда за търговия с виртуални валути. Засега не са започнали активните инвестиции в това направление.

В кулоарите на Световния икономически форум в Давос, 87-годишния Джордж Сорос каза, че биткойнът е типичен финансов балон, но поради диктаторските режими в целия свят, тази криптовалута ще оцелее и не я очаква крах.

От изказването на милиардера изминаха около 100 дни, през които курсът на биткойна падна с 41%. Редица инвеститори започнаха да се съмняват в ползата от търговия с криптовалути.

Но един от най-богатите хора в света преразгледа своето отношение към криптовалутите. Джордж Сорос възнамерява да започне да търгува с цифрови активи. Засега няма официални коментари от страна на фонда.

Сорос стана особено популярен през 1992 година с „черната сряда“, когато продаде над 10 милиарда паунда и с това принуди Великобритания да се оттегли от европейския валутен механизъм и да обезцени валутата си. От тази си постъпка Сорос спечели около $1,1 милиарда и бе наречен „Човекът, който разори Централната банка на Англия“.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ahalllИван:.: Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
:.:
:.:

И той като Мъск закасня да завлече миларди чрез измамата наречена
крипто валути/толкени/дигитално злато/виртуален актив/и други виртуални измами.

Иван
Иван

Би ли обяснил къде са допирните точки с Мъск? Какво общо има той, с което и да си посочил?

lll
lll

Дано фалира мизантропа неден!!!

aha
aha

по-скоро е време да умира