Blu-ray ще измести DVD до 3 години

4
9

Претседателят на Асоциацията на компаниите поддържащи Blu-ray Франк Симонис коментира пред журналисти тенденциите при носителите. “Blu-ray надделява над HD-DVD. Всички видяха резултатите от последните няколко месеца. Нашата цел е да изместим до 3 години популярния сега формат на дисковете DVD”. Blu-ray предлага 25 GB на всеки от двата си слоя, което е 5 пъти от DVD формата. Анализаторите коментират, че Симонис гледа твърде напред във времето. Според тях основен проблем за Blu-ray е HD-DVD формата, а не DVD. “Така или иначе всичко – звук, картина, ефекти се движи към по-добро качество, което изисква по-голямо пространство. Преминаването към по-нов и по-обемен от DVD стандарт е въпрос на време. Основната дилема е кой ще е новият стандарт, който ще даде нужното пространство” коментира думите на Симонис представител на компания, произвеждаща DVD носители.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаWinSnap 2.0.4
Следваща новинаVista Codec Package 4.3.5
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Blu-ray ще измести DVD до 3 години"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
bob4o
bob4o

Нищо ново под небето и след като видеокасетите бяха отвяти от DVD9то и то ще бъде отнесено от Blu-ray ! След 5-6 години и неговата съдба ще бъде същата !!!!!!!

myd
myd

То след 3 години ще е станал смешен тоз Blueray, ако го чакам да надделява дотогава 😀
HD-DVD е съвместим и със стария DVD стандарт и цената е по-нормална, за мен това е ще е наследникът на DVD-тата 🙂

bob4o
bob4o

Цените бързо се променят и според мен blu-ray ще надделее ,защото не е важна съвместимостта само , а възможностите който предлага !

SilTech
SilTech

Никой никого няма да измества, всичко е въпрос на предпочитание.

wpDiscuz