fbpx
28.8 C
София

CeBIT 2010: технология за беззвучни телефонни разговори

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Как може да се беседва по мобилен телефон, без да се произнася звук? Отговорът на този въпрос дадоха учените от Технологичния Институт на Карлсруе (Karlsruhe Institute of Technology, KIT), в рамките на ИТ-мероприятието CeBIT 2010.

„Ние разработихме технология, която позволява беззвучно говорене по телефона и изслушване на събеседника от другата старана. Тя работи на принципа на електромиографията – разчитане и анализиране на електрическата активност възникнала при движението на мускулите“.

Тази технология може да бъде много полезна, когато се налага провеждането на разговори на места, където трябва да се пази тишина: библиотеки, кинозали, театри и други, а в допълнение, полезността от технологията се допълва и при случаите, когато се налага предаването на конфиденциална информация по телефона, като свободно може да се диктува на събеседника PIN-кодове, пароли и други важни сведения, които не са предназначени за хората на около. Технологията, според нейните създатели, ще бъде много полезна дори и на хората с увреждане на ларинкса или заболявания, които възпрепятстват звуковия обмен на информация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини