Cisco съкращават 2% от служителите си

0
20

Cisco Systems съобщиха, че ще съкратят 1300 служителя или около два процента от работната си сила. Съкращенията са част от плана за преструктуриране на компанията поет от Главния изпълнителен директор Джон Чамбърс. Целта на преструктурирането е да се въведе опростеност в работата, бързина на взимането на решения и експедитивност.

В официалното си съобщение Cisco посочват, че въпросните съкращения ще засегнат служители в различни офиси по света, но не приложиха по-конкретни данни. Там те потвърждават, че целта на съкращенията е да се опрости работата в компанията както и да се прецени по-добре икономическата обстановка в конкретните части от света, в които Cisco развиват бизнеса си.

Отделно от тези съкращения, компанията ще започне да измества инвестициите си от не толкова доходоносни към по-обещаващи бизнес сфери.

Тук трябва да посочим, че въпросното преструктуриране тече вече повече от година. Точно преди дванайсет месеца Cisco бяха обявили, че ще съкратят около 6500 служители. Първоначалните резултати от тези мерки бяха обещаващи – компанията започна да отчита по-добри финансови резултати. Тези резултати се запазиха до началото на тази година, но след това компанията отново бе повлияна от световната икономическа обстановка. Дали сегашните мерки ще възстановят позицията им, ще разберем с времето.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари