COVID-19 ваксината на Pfizer/BioNTech се появи за продажба в тъмната мрежа?

3
1029

В последните седмици масово се говори за ваксините срещу COVID-19. Държави чакат на полусъединител регулаторните органи да дадат зелена светлина за започване на прилагането. Великобритания дори вече го разреши.

Сега се оказва, че ако някой отчаяно иска да се сдобие с ваксина, евентуално може да се случи по неофициален ред

В тъмната мрежа вече се появиха дилъри на ваксината, изработена от Pfizer и BioNTech. От Vice World са открили няколко търговци, които твърдят, че продават дози от ваксината. Цените стигат до $1300 за един брой.

Журналистите са се опитали да се свържат с продавачите, за да се сдобият с някакво доказателствo, че те действително продават ваксини и това не е измама. Все пак в dark web може да се намери всичко, включително и голямо количество измами. В крайна сметка не успяват да получат такова.

„Няма абсолютно никаква гаранция, че това, което купиш в портал за търговия в тъмната мрежа, ще е това, което ще получиш. Ще съм изключително изненада в този случай, ако говорим за легитимни ваксини. Ако в действителност са такива, това говори за критичен теч по веригата за доставки.  Ако пък не са истински, то това ще покаже, че ненадзираваните места за търговия в дълбоката мрежа процъфтяват и позволяват на всеки да мами хората свободно. Ние лично препоръчваме на потребителите да не пазаруват от такива места, защото така участват във финансирането на така наречената криминална икономика.“, коментира Чад Андерсън, старши изследовател по сигурност в DomainTools.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари