fbpx
16.8 C
София

DisneyPlus надхвърли 94,9 милиона абонати

Най-четени

Disney Plus достигна нов връх от 94,9 милиона абонати по целия свят, обяви компанията в доклада си за първото тримесечие на 2021 г. Сега услугата Hulu, достъпът до която е част от един от абонаментните пакети на Disney Plus, има над 39,4 милиона абонати, докато ESPN Plus има 12,1 милиона абонати.

Силните показатели за Disney Plus показват забележим скок спрямо 86-те милиона абонати, които Disney обяви, че е достигнала при представяне на резултатите си пред инвеститорите през декември 2020 г. Нарастването на абонатите навярно идва благодарение на празничните издания на заглавия като Pixar’s Soul и последните епизоди от втория сезон на The Mandalorian, които излязоха през декември.

Disney Plus се справя по-добре от очакванията

Това също означава, че Disney вече е преминала първоначалната си цел от 90 милиона абонати на услугата – число, което първоначално компанията очакваше да ѝ отнеме поне 4 години. Оттогава компанията ревизира този свой четиригодишен план с нова цел – да достигне между 230 милиона и 260 милиона абонати до 2024 година.

Забележително е, че това число от 94,9 милиона е към 2 януари 2021 г., което означава, че броя на абонатите може да се е увеличил значително оттогава, при положение, че Disney направи и дебюта на първия телевизионен сериал на Marvel Studios, WandaVision, който излезе на 15 януари. Ако приемем, че дългоочакваното шоу е причинило значителен бум в броя на абонатите, възможно е Disney вече да е успяла да премине хипотетичната граница от 100 милиона абонати.

Като цяло бизнесът на Disney за директно предоставяне на услуги до потребителите чрез стрийминг се е увеличил със 73% на годишна база, като приходите са 3,5 милиарда щатски долара. Disney все още работи върху увеличаването на сумата, която всъщност печели от своите почти 100 милиона абонати на Disney Plus средномесечните приходи на платен абонат са спаднали до 4,03 щатски долара на абонат, отчасти защото голяма част от потребителите идват от Disney Plus Hotstar, достъпни на пазарите на Индия и Индонезия, където потребителите заплащат значително по-малко за услугата спрямо други пазари.

Disney планира да помогне за увеличаването на тези цифри през следващите месеци, въпреки че първото увеличение на цената на услугата в САЩ трябва да пристигне следващия месец: от 26 март Disney Plus ще струва 7,99 щатски долара на месец или 79,99 на година. Пакетът, който обединява достъп до трите платформи – Disney Plus, Hulu и ESPN Plus също ще поскъпне с 1 долар до 13,99 щатски долара на месец.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Asus Chromebook CX9 – един от най-добрите от вида си

Бърз софтуер, мощна конфигурация и интелигентен дизайн са част от предимствата на компактната машина През 2022-а Chromebook от екзотика се превърна в нещо добре познато...

Подобни новини