fbpx
15.2 C
София

Facebook и Timelines са постигнали споразумение за марката Timeline

Най-четени

Facebook е приключила патентния конфликт с Timelines Inc. по повод марката Timeline, продължил 19 месеца. Делото бе заведено през септември 2011 г., една седмица след появата на фразата Timeline в описанието на профилите на участниците в социалната мрежа. За да предяви иска Timelines Inc. имаше налице съществени аргументи – регистрирана търговска марка със същото име и функционираща едноименна услуга, описваща за своите потребители събитията в хронологичен ред. Предишните опити на Facebook да докаже, че патентът на компанията от Чикаго трябва да бъде признат за недействителен завършиха с неуспех.

Според тримесечния доклад Form 10-Q, подаден от социалната мрежа миналата седмица в Комисията по ценни книжа на САЩ (U.S. Securities and Exchange Commission, SEC), страните са постигнали споразумение, по силата на което потребителите на Facebook ще могат да продължат да използват услугата Timeline. Условията на споразумението не са оповестени. В отчета на Facebook единствено е указано, че то по никакъв начин няма да има ефект върху бизнеса на социалната мрежа.

Въпреки това, в 10-Q компания Facebook отделно е отбелязала, че през първото тримесечие общите и административни разходи са нараснали спрямо същото тримесечие на предходната година с 69% до $ 176 милиона. Съдебните разходи, включително разходите за уреждане през първото тримесечие на патентния конфликт със Summit 6 се споменават като една от основните причини за ръста на разходите в сравнение с миналата година. Възможно е, в доклада 10-Q за второто тримесечие социалната мрежа да оповести реалната цена на споразумението с Timeline.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини