Facebook анонсира придобиването на пореден стартъп. Неговото име е GrokStyle, компания, специализирала се в работата с търговци и бизнеси за доставката на решения за компютърна визия, с чиято помощ, хората да пазаруват по-лесно и удобно. Очаква се след приключването на сделката, GrokStyle да прекрати настоящите си операции и връзки с клиентите си и да продължи да работи за Facebook.

„Днес ние сме развълнувани да споделим, че ние като екип се местим. Нашият екип и технология ще продължат досегашната си дейност и ще продължим да използваме нашия изкуствен интелект, за да изграждаме страхотни решения за визуално търсене, насочено към търговския сектор. Към нашите клиенти, инвеститори и служители: благодарни сме ви, че споделяхте визията ни, и беше наистина удоволствие да работим с вас. Благодарим ви за всичко, което направихте за нас до ден днешен. Това беше едно вълнуващо пътуване: нямаше да можем да го завършим без вас“, гласи съобщение на сайта на компанията, публикувано през тази седмица.

Не е известно къде точно Facebook ще използва технологията на GrokStyle, възможностите са много – от дигиталния пазар Marketplace до системите за управление на съдържанието по страниците на социалната мрежа или в Instagram или някъде другаде.

„Ние сме развълнувани да посрещнем с добре дошли GrokStyle във Facebook. Техният екип и технология ще допринесе за възможностите ни на полето на изкуствения интелект“, гласи краткото съобщение на представител на Facebook, цитиран от VentureBeat.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари