Facebook ще плаща на потребителите за техните данни

0
1454

Facebook представи ново приложение, с помощта на което потребителите могат да получават възнаграждение за участие в различните изследвания на социалната мрежа.

Това е приложението Viewpoints, чрез което потребителите могат да получават своите възнаграждения.

След като потребителят създаде акаунт във Viewpoints, получава предложение за участие в различните програми на социалната мрежа. За всяка програма са дадени подробни обяснения – каква информация ще се събира и по какъв начин ще се използва. Обявени са и колко точки ще получи потребителят за преминаването на всяка една от предложените програми. След постигането на определен брой точки се плаща парично възнаграждение в долари, което ще бъде изпращано чрез PayPal.

При регистрирането във Viewpoints потребителят трябва да съобщи персонална информация за себе си: имената, електронния адрес, датата на раждане и пола. А ако е съгласен да споделя и местоположението си и някой други данни, получава достъп и до други програми и изследвания на Facebook.

В началото на всяка програма на потребителя ще се съобщава по какъв начин ще бъдат използвани неговите данни. Facebook заяви, че получените по този начин лични данни няма да се дават на трети страни и активността на потребителя няма да се показва нито във Facebook профила, нито в каквито и да било уеб ресурси. Потребителят може по всяко време да се откаже да участва.

Засега услугата работи само в САЩ, но от 2020 година ще бъде предложена и в други страни. Facebook каза, че приложението ще се използва за подобряване продуктите на компанията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари