Програмист от XDA-developers създаде нова Linux дистрибуция за Android ентусиасти. Базирана на Arch Linux, новата дистрибуция носи интересното име „Forget Windows Use Linux“ или накратко FWUL. Дистрибуцията идва с Windows 10 тема и много софтуер за Android. Някои от по-популярните програми са Simple ADB, JOdin, Heimdall и други. Подробните инструкции за инсталирането и използването на FWUL са публикувани във форума на XDA-developers.

Windows и Android са двете най-използвани операционни системи в света, като наскоро Android изпревари Windows и стана номер 1 сред потребителите от целия свят. Но за съжаление, комуникацията между тези две платформи съвсем не е лесна.

За да се справи с този проблем старшият разработчик на XDA steadfasterX представи новата Linux дистрибуция FWUL или Forget Windows Use Linux. Това е стартиращ ISO дисков образ GNU/Linux, улесняващ комуникацията между Android и персоналния компютър.

Forget Windows Use Linux (FWUL) е предназначена предимно за осъществяване на лесен преход от Windows към Linux. В тази дистрибуция са вложени много усилия за безпроблемно свързване на смартфона с компютъра. Всички необходими софтуерни инструменти са предварително инсталирани във FWUL и независимо каква марка смартфон имате, FWUL гарантира, че ще го свържете с персоналния компютър.

Инсталирането на FWUL е съвсем лесно – необходими са само чист флаш стик или друго флаш устройство, ISO образа и инструкциите от сайта на XDA Developers.

50
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
47 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
mkfs.ext4КалинИвайлоБатСлавиБожо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
dkmi
dkmi

Поредният форк… безсмислен при това.
До това води разделението – вместо да се обединят усилия да се направи една, но използваема дистрибуция, те са хиляди… и всяка работи по свой си начин. И после – защо няма софтуер за линукс…. ами няма да има, как примерно Адоб да направи свой продукт за комерсиална употреба да работи на линукс? За коя точно дистрибуция да го направи?
Като цяло – линук да си се цели в сървър сегмента, където няма заместител. За десктоп не става.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Става и то доста добре се справя като десктоп. Има някои неща за които Уиндоус може само да си мечтае – Линукс дистрибуциите са безплатни, почти няма вируси, имат силно развити хранилища със софтуер и пакетни мениджъри, може да си настроиш Линукса така както ти харесва, а в Уиндоус 10 все още дори темата не може да си смениш. Но си прав за разделението…

Kaлин
Kaлин

При 95% дял на пазара – да си мечтае, да си мечтае, колко да си мечтае?

mkfs.ext4
mkfs.ext4

То и Голфа има по-голям дял от Порше, ама по-хубавата кола ли е? Грам не ме вълнува кое колко дял има, важното е кое ми върши работа 😉 И Уиндоус има хубав дял само при десктопите, във всички други области изостава значително.

Калин
Калин

Порше, порше, колко да е порше? Уин потребители с пари минават на Мак, не на Лин 😀
Линукс може да се ползва само от запалени техиничарчета. За всчики други е нопонятен субект, който реално никой не иска в къщата си.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Ми ако щат да го искат бе, както казах, на мен ми върши по-добра работа от Джама, защо трябва да се съобразявам с Някой Си дали искал Линукс или не? Ако искате и МС-ДОС си ползвайте, боли ме шнура.

Калин
Калин

Никой не те спира или закача да ползваш това, което искаш. Ама това, където Уин трябвало да мечтае, щот на Лин ни нам си ко, е вятър работа.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Ами за нещата които съм казал може само да си мечтае. Какво, не си съгласен? ОК – Уин има ли пакетен мениджър? Безплатен ли е? Решиха ли проблема с вирусите? Отговори първо на тези три, пък после ще продължим…

Калин
Калин

Майко мила, ти хабер си нямаш от Линукс.
На Уин не му трябва пакетен менъджер. Имаш инсталационен файл, кликваш, инсталираш и си готов.
При Лин обикновенно една програма ползва други библиотеки и тези библиотеки трябва да бъдат допълнително инсталирани. Тези зависимости от другите библиотеки се разрешават от пакетния менъджер.
Не знам защо не спираш да твърдиш, че Линукс е по-сигурен от Уиндоус. Това просто не е вярно.
Той понеже е безплатен е непригоден за ползване от обикновения потребител.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Понеже е безплатен не става, така ли? Хахаха. Не само аз, всеки твърди, че е по-сигурен. Ако ти на черното ще казваш бяло, си е твой проблем. Дано поне си служител на Майкрософт и взимаш някой лев за глупостите които пишеш, защото ако наистина ги вярваш…е нямам думи 😀 всъщност има една дума – зомби.

Калин
Калин

Кой е тоя всеки бря? От толкова нямане на представа, само глупости дрънкаш!
На заплата съм при Майкрософт. Да пиша коментари по форуми на заблудени линуксчета.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Айде стига във всеки коментар си пищял „нямаш представа, не знаеш“ ти да не си ми лектор, че да знаеш от какво и колко разбирам 😀 Нещо май комплекси избиваш.

Ивайло
Ивайло

Няма вируси щот не се ползва…

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Къде не се ползва бе пич, ти знаеш ли, че почти всички банки използват Линукс за сървърите си? Става въпрос не за милиарди, а за трилиони долари – кога за последно чу Линукс сървър да бъде заразен? Ти знаеш ли какво е суперкомпютър – конфигурации с по 20 000 процесорни ядра, и познай на какво са – всичките са на Линукс, защото тъпия ти Джам няма силичка за подобни машини.

Калин
Калин

Tи за какво използваш суперкомпютъра си с 20 000 ядра вкъщи? 😀

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Да ти чета тролските коментари.

Калин
Калин

Хах, така си и мислех.
Тролчето, което ака под всяка уиндоус тема, обвинява в тролстване 😀

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Аз поне изнасям факти, а ти философстваш – „за това не ставал, за онова ставал, тоя потребител бил дизайнер, оня гледал порно“ и т.н. 😀

Калин
Калин

Никви факти не даваш. Втълпяваш си някакво въобразимо превъзходство над Уин потребителите, щот си си инсталирал Лин. Така кат те чета, нищо особено не можеш да направиш с този Линукс. 😀

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Къде пък видя да обяснявам какво правя. Типично за Уиндоус потребител, като нямаш какво да кажеш и започваш да си измисляш разни работи 😀 Ти си човекът с фалшиво чувство за превъзходство, не спря във всеки коментар да повтаряш „ти не знаеш, аз знам“ 😀

Божо
Божо

Достатъчно е да го направи за една дистрибуция, за да работи на всички. Адоб не правят софтуер за Линукс по съвсем други причини, а не защото има много дистрибуции.

Калин
Калин

Линуксчетата помежду си са толкова раздробени, че не дай си Боже да го направят с QT, тогава GTK феновете ще изпищят на умряло или обратното 😀

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Единствения който пищи на умряло си ти, под всяка тема за Линукс се опитваш да даваш акъл, но не ти се отдава!

Калин
Калин

Радвам ви се на фанатизма на линуксчетата. 😀
Хем никой не ще Линукс, хем не спирате да го пробутвате 😀

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Нали ти казах, че ме боли шнура кой какво иска. Това, че има хора които са готови да лапнат всяко лайно което Микромеките серат, мен грам не ме вълнува.

Калин
Калин

Еххх, тази неадекватна елитарност и нереално чувство за превъзходство на линуксчетата над останалите потребители. Да ви имам неподплатеното самочувствие 😀

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Не можеш да го имаш, на теб Микромеките са ти го смазали 😀 На тях им трябват клиенти-овце, а не мислещи хора 😀

Калин
Калин

Аааа, мерси ти да си губя времето в конфигурации на полуготови продукти, при положение, че мога да свърша по-добра работа с по-добър за моите нужди продукт.
Няма да го разберете това, луниксчетата и няма. Сгромолясването на Юнити е поредният пример за провал, да се доближите до обикновенния потребител.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Аз не харесвах Юнити и идеята беше за конвергенция. Сега се отказаха от смартфоните и няма нужда от Юнити. Ми то и Микромеките нещо дадоха задна на тоя пазар, може би защото Андроид (Линукс-базиран) мачка наред 😉
И едно Убунту е готово за уптореба след инсталация – имаш работещ браузър, офис пакет и т.н., пак говориш глупости. Има и дистрибуции които трябва сам да си ги сглобиш. Имаме СВОБОДА и ИЗБОР, а вие – каквото изсерат от Майкрософт, това ползвате и си плащате на всичко отгоре 😀

Калин
Калин

Убунту е супер, но Юнити го отблъсна от всеки потенциален Уин потребител, със желание да се запознае с Линукс. Ся след всички тия негативни последствия, надявай се, че ще догонят лидера.
За пореден път хората разбраха, да си стоят на познатото и вършещото им работа. А тое Уин.
Андроид е виртуална машина, която върви на Линукс ядро. Ако я портираш за Уин, ще върви с Уин ядро.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Чакай бе пич, Юнити е само една графична среда. Влез на официалния сайт на Убунту и виж колко други има. Избираш която ти харесва и ползваш. Ама ти не можеш да направиш избор, свикнал си от Уиндоус някой да решава вместо теб. Това обаче си е твой проблем! Аз също не използвам Юнити, защото не ми харесва, харесвам КДЕ и Гном повече, затова използвам Кубунту и Убунту ГНОМ. Ами то много хора не харесват квадратния и плосък дизайн на Уиндоус 10, ама не могат да го променят, защото някой отгоре им е казал – така ще изглежда Уиндоуса и точка… Виж още »

ами
ами

Първо има най-различни Линукс дистрибуции щото има най-различни у-ва работещи под Линукс а и всичко във едно не е мн добра идея. Играй ти се – ей ти на една ОС само за игра, трябва ти за офис-ей ти на една за това. Трябва ти за разработка-ей ти на др една… Може и всичко в едно дали офисджията ще разработва нещо…???

Kaлин
Kaлин

Това за игрите е добър виц 😀

БатСлави
БатСлави

Lakka е именно такава дистрибуция, както и SteamOS.

Калин
Калин

Ретро емулатори можеш да ползваш без никакви проблеми на Уин и Мак. Не ти трябва „специална“ ОС.
Ако си запален геймър, Линукс определено последния ти избор 😀

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Затова, ако си малоумен геймър и по цял ден играеш разни игрички или гледаш порно – Уиндоус е твоят избор!

Калин
Калин

Човекът е от ваште бря – рекламира, че за всяка задача има „специален“ Линукс. Ти ся го наричаш „малоумен геймър“, щот ти посочи две ненужни геймърски дистрибуции.
Чудна работа 😀

mkfs.ext4
mkfs.ext4

На теб говоря, нали викаш, че Линукс не става за игри. Май е така, честно да ти кажа не знам – не играя. Но на Джам феновете общо-взето това ви е гордостта – че играете игрички и че имате лесен достъп до флаш плеър, за да гледате порно. С друго не видях да се хвалите. Не само ти, и другите също.

Калин
Калин

За 95% от потребителите не става за нищо, не само за игри.
Не дай си Боже да ползваш някои от продуктите на Adobe, никаква работа нямаш с Линукс. Дизайн или (3Д)анимация, никъв линукс няма място. По-добър офис пакет от MS Office няма. И т.н. и т.н.
Обикновенния потребител няма нужда от рутър, сървър или суперкомпютър ОС.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Значи 95% от потребителите са дизайнери и инженери, така ли? Вече дори не ти взимам на сериозно коментарите, ти сам си противоречиш. Първо говориш за обикновен потребител, после за Фотошопи, анимации и т.н….обикновения потребител какво прави – браузва, гледа филми, чати си и т.н., ми едно Убунту е много по-добре и за тази цел. Безплатно е, почти няма вируси, тръгва и върви добре на по-слаби компютри, особено ако е с лека графична среда. Ако си дизайнер или инженер по-добре Мак отколкото Уин. Джама е най-зле при всички положения, направо те съжалявам, че си фен точно на този бълвоч. Нещо като… Виж още »

mkfs.ext4
mkfs.ext4

А, и друго – гледам говориш за MS Office. Хубав офис пакет е, спор няма, ама кво ще рече това „и т.н., и т.н.“? Internet Explorer и той ли влиза в това „и т.н.“ 😀 😀

Калин
Калин

Да се държат, да се държат, колко да се държат? На ентерпрайз ниво 40% при виртуализацията и 88% на сървърите, вървящи на виртуалните машини са Уин[1]. И тебе да те питам – ти колко сайтове крепиш от вкъщи с твоя 20 000 ядрен супер дупер линукс? Имам голям респект към Линукс, ама глупачетата, които се мислите за линуксчета и показвате такова пренебрежително и арогантно поведение към останалите потребители, трябва да ви се буха по главата. Аз лично съм на Мак вкъщи и Мак и Уин на работа, но ми се налага и на Лин сървър чат пат да работя. И… Виж още »

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Няма нужда да се заяждаш, ясно е, че нямам суперкомпютър с 20 000 ядра. Но онзи се изцепи, че Линукс не се ползвал никъде. Така ли? Я напиши в гугъл – суперкомпютри, облаци и т.н. – ще видиш, че Линукс доминира. Убунту е най-използваната ОС на облаци. Дори НАСА използва Линукс за какво ли не. Гугъл имат собствена дистрибуция, базирана на Убунту, за вътрешно ползване. Няма да ти цитирам линкове, мисля, че си достатъчно грамотен да потърсиш сам и да прочетеш. Уиндоус има голям дял само и единствено при десктопите, тоест – хората които разбират най-малко от компютри и ги… Виж още »

Калин
Калин

Toчно това казвам – Линукс за обикновенния потребител не става. А твоите глупости идват оттам, че се взимаш за голямото добруто, щот си си инсталирал Линукс. Ама като те чета, явно освен за браузване, порно и фацебуук не го ползваш.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Що, твоите дейности с това ли се изчерпват? И по принцип това е запазена територия на Уиндоус потребителите – игрички и порно 😀
И как така става да се използва за най-сложните изчисления и операции които могат въобще да се извършат с компютър, а не става за обикновения потребител който върши елементарни неща? Ти осъзнаваш ли колко си противоречиш?

Калин
Калин

Я ми кажи ти на твоя десктоп Лин как и с каква конкретна цел ще ползваш „най-сложните изчисления и операции които могат въобще да се извършат с компютър“.
Конкретно, по номера – за това, това, това и това.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Моята работа е ограничена най-вече до LAMP стака, което не ми оставя друг избор освен Линукс, но интересно ми е ТИ какво толкова правиш, че не можеш без Уин?

Калин
Калин

Оххх, милото, няма нужда да лъжеш. Никой, който работи по ‘LAMP стака’ няма да се изрази така 😀
Първата ми работа по онова време след университета беше по ‘LAMP стака’, която я почнах още докато бях студент. Виждам, че не само с Линукс не си запознат, ами и с работните процеси, когато работиш по проект(и) с Линукс инфраструктура. Иначе щеше да знаеш, че нямаш никаквъв проблем да работиш по ‘LAMP стака’ oт която ти е кеф ОС, било то Лин, Уин или Мак.
Та, да се върнем на въпроса … всъщност нема нужда. Разбрахме, че не отбираш от Линукс.

mkfs.ext4
mkfs.ext4

Сега пък израза ми ли ти пречи 😀
Извинявай, нямам енциклопедия на Уин юзъра, че да се изразявам „правилно“ според твоите висши знания.
Ти къде си виждал Мак сървър? Разбрахме, че имаш нагризана ябълка, ама дръж си я за теб, не я бутай където не й е мястото.

бат\'начо
бат\'начо

Този „форк“ ще ми помогне телефон и комп да си „говорят и разбират лесно“. Ако съм маниЯк на тема звук …… мадона мия – пак ще ми върши работа, както и за много други неща, за което не се пише в „рекламата“.
Защо мрънкачите не говорят за необходимостта от обединение на ябълката и прозореца, знаете ли какви продукти може да се натворят, чак извънземните ще кацат да си ги купуват, м-да.