Програмист от XDA-developers създаде нова Linux дистрибуция за Android ентусиасти. Базирана на Arch Linux, новата дистрибуция носи интересното име “Forget Windows Use Linux” или накратко FWUL. Дистрибуцията идва с Windows 10 тема и много софтуер за Android. Някои от по-популярните програми са Simple ADB, JOdin, Heimdall и други. Подробните инструкции за инсталирането и използването на FWUL са публикувани във форума на XDA-developers.

Windows и Android са двете най-използвани операционни системи в света, като наскоро Android изпревари Windows и стана номер 1 сред потребителите от целия свят. Но за съжаление, комуникацията между тези две платформи съвсем не е лесна.

За да се справи с този проблем старшият разработчик на XDA steadfasterX представи новата Linux дистрибуция FWUL или Forget Windows Use Linux. Това е стартиращ ISO дисков образ GNU/Linux, улесняващ комуникацията между Android и персоналния компютър.

Forget Windows Use Linux (FWUL) е предназначена предимно за осъществяване на лесен преход от Windows към Linux. В тази дистрибуция са вложени много усилия за безпроблемно свързване на смартфона с компютъра. Всички необходими софтуерни инструменти са предварително инсталирани във FWUL и независимо каква марка смартфон имате, FWUL гарантира, че ще го свържете с персоналния компютър.

Инсталирането на FWUL е съвсем лесно – необходими са само чист флаш стик или друго флаш устройство, ISO образа и инструкциите от сайта на XDA Developers.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

50 коментара за "FWUL – “Forget Windows Use Linux”, нова Linux дистрибуция за Android ентусиасти"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка