Globul подкрепи националната олимпиада по информатика

2
3

GLOBUL предостави финансова подкрепа за двадесет и третата Националната олимпиада по информатика, чиито финален кръг се проведе от 20 до 23 април във Великотърновкия университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Ученическото състезание е под егидата на Министерството на образованието и науката, Съюза на математиците в България, Великотърновкия университет, общината и природо-математическата гимназия в града.

На тазгодишните финали на Олимпиадата взеха участие 118 ученика от цяла България. Беше излъчен разширения национален отбор, който ще представя страната ни на Балканиадата по информатика в Молдова и на Международната олимпиада в Хърватска. По традиция на лауреатите от Националната олимпиада се признава оценка Отличен при канидатсване във всички висши учебни заведения, в които приемния изпит е математика. Оценката на седмокласниците се зачита при прием в Националната природо-математическа гимназия.

GLOBUL връчи и специални награди на най-добрите участници в националното състезание. Мобилни телефони получиха първенците, а на класираните на второ и трето място бяха раздадени b-connect пакети, рекламни тениски, шапки и много други подаръци. Подкрепата за Олимпиадата е част от принципните ангажименти на мобилния оператор към образованието и насърчаването на млади таланти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Globul подкрепи националната олимпиада по информатика"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kolad
Kolad

Големи награди няма що. След като имат такива големи приходи е редно да вложат доста повече средства за награди. Да има повече стимул. Какви са тия б-конектчета?

zdravko87
zdravko87

Получили шапки и тениски – ГОЛЯМО нещо са направили …