Google съобщи, че ще интегрира изкуствен елемент в приложението за работа с таблици Sheet,част от облачния пакет G Suite.

Компанията разширява функционалността на характеристиката Explore в Sheets с нови възможности, в това число подсказване за използване на формули и промени в обобщаващите (pivot) таблици, които ще са подпомогнати от алгоритми от областта на машинното обучение, които ще служат да доставят по-бърза и полезна помощ.

Една от първите видими промени тук ще е във функцията на формулите, най-често използвана за бърз анализ на информацията в таблици. Потребителите обикновено набират бързо формули, като =SUM или =AVERAGE с цел да получат резултат от въведената информация, като например сумата от всички цифри от колона или ред. Google забързват процеса с помощта на машинното обучение, така че когато операторът на таблицата започва да набира формула, пред него ще се появи предположение, което се базира на контекста на данните, вкарани в специфична таблица.

Втората голяма промяна тук ще е свързана с обобщаващите таблици (Pivot Tables), които служат да обобщят обемни набори от данни и да открият модели в тях. Обикновено, споделят от Google, създаването им изисква повече време и не е толкова лесно. С настоящата промяна обаче, Sheets ще дава интелигентни предложения за обобщаване, за да намери потребителя отговорите, които търси. Заедно с това, потребителят ще може да задава въпроси към системата, използвайки естествен език. Така например, посочват Google, потребителят може да попита: „Каква е сумата на прихода по критерий „продавач“?“

Променя се и интерфейса за обобщаващите таблици, както и се въвежда възможност за персонализиране на заглавията на отделните редове и колони. „Веднъж създадена таблицата, ще може да посочите с десния бутон на мишката и да изберете „Покажи подробности“ за разкриване на обобщаваща информация или даже да обединявате групи от дадена обобщаваща таблица, за да окрупните информацията по начин, по който вие желаете“, пишат от компанията. Тези и други промени ще бъдат въведени в Sheets през следващите седмици.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
poa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
poa
poa

може да посочите с десния бутон на мишката

1 млрд бр андроид телефони ще трябва и мишки от зоомагазина да взимат.