Google добави виртуална клавиатура към търсачката

3
207

Най-голямата търсачка Google добави виртуални клавиатури към версиите на търсачката си на 35 езика. Сред тях е и българският. Тези от вас, които са по наблюдателни вече са забелязали стилизираното изображение на клавиатура, което се намира между полето за писане на ключовите думи и бутона за търсене в Google.bg.

След натискането на новия бутон се появява специална виртуална клавиатура, която ви позволява да извършвате търсения на кирилица, дори да нямате такава клавиатурна подредба в своята операционна система. С новата функция се слага край на дългогодишните проблеми, които имат много от хората желаещи да търсят думи изписани със символи, които не присъстват в стандартната латиница.

Освен българите, ползи от новата екстра ще извлекат албанците, хърватите, гърците, арабите, руснаците, унгарците, поляците, шведите, турците и много други.

Въвеждането на текст с помощта на новата клавиатура става по два начина. Единият е чрез натискането на буквите с курсора на мишката, а другият е като натискате съответстващите клавиши от истинската ви клавиатура, докато виртуалната е отворена. Българската версия поддържа разположението на буквите, което е определено от българския държавен стандарт (БДС). Любителите на фонетичната подредба няма да могат да я използват чрез виртуалната клавиатура на Google.bg.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари