Google интегрира Password Checkup в Chrome

3
1001

С десетки милиони откраднати регистрации в онлайн пространството всяка година, запазването на личната ви информация в Интернет е под постоянна заплаха. Дали ще е по вина на компании, държавни институции, ленивост на потребителя или друга причина, опазването на данните ви за вписване за онлайн банкиране, за вход в любимата ви социална мрежа, форум, сайт, онлайн магазин или друго кътче в WWW, битката за сигурността на информацията ви днес е непрестанен процес.

Google знаят това и работят усърдно по въпроса, за да опазят своите потребители. Тази седмица компанията представи нови характеристики, които целят именно това – заздравяване на сигурността на регистрацията ви и защитени контроли, които да запазят информацията ви лична, каквато трябва да е винаги.

По отношение на второто, вчера Ерик Миралиа, директор на продуктовото управление, конфиденциалността и отговорник по опазване на данните към Google анонсира няколко промени в продуктите на компанията. Като например това, че поверителния режим (Incognito mode) идва и за Google Maps. Въвесен по-рано тази година в YouTube, Google сега го пренася към картографската си услуга.

„Когато включите поверителния режим в Maps, вашата активност на това устройство, като например местата, които сте търсили, няма да бъдат запазвани в акаунта ви и няма да бъдат използвани за персонализиране на вашето преживяване“, пише Миралиа. Ще може да включите режима, натискайки профилната си снимка. Google ще въведе тази възможност по-късно този месец за Android, а впоследствие и за iOS.

Другата нова характеристика, анонсирана от Миралиа е въвеждането на възможността за автоматично изтриване на историята в YouTube. Вече ще може, освен ръчно да настроите услугата историята ви да се изтрива автоматично след три или 18 месеца. Заедно с тези две нови възможности, Google обяви и нова функционалност за Assistant, дигиталният асистент в Android. Сега ще може да използвате единствено гласа си, за да изтриете историята му за цяла седмица или за последното ви запитване към него.

Що се отнася до защитата на регистрацията ви, тук Google представи възможността за проверка на сложността на паролите ви, казва ви дали не е станала част последния голям пробив и изтичане на лични данни и ви дава препоръки за бъдещи действия. Password Checkup става характеристика от мениджъра на пароли във вашия Google акаунт.

Password Checkup беше представен от Google в началото на тази година като разширение за Google Chrome. То сверява данните, които вписвате в полетата за име и парола, сверявайки ги в постоянно растяща огромна база данни. По-късно тази година, Password Checkup ще стане интегрална част от браузъра на Google, за което предава Андреас Туерк, продуктов мениджър, който отговаря за мениджъра на пароли в Google.

„Характеристики, като Security Checkup, мениджъра на пароли, а сега и Password Checkup са примери за това как ние работим непрестанно, за да направим онлайн преживяването ви по-сигурно и по-лесно – не само в Google, но и в цялата Мрежа. Така че следващия път, когато се опитвате да си спомните колко удивителни и единици сте добавили към паролата си, ние ще ви помогнем“, обещава Туерк в публикация в блога на Google.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
тъй-тъй
тъй-тъй

Цeнзypa – вeчe и в Kaлдaтa. Дoбpe дoшлa, цeнзypa, чao cвoбoдa нa cлoвoтo и нeзaвиcимa жypнaлиcтиĸa. Πo-лoшa oт цeнзypaтa e caмo aвтoцeнзypaтa, a бългapcĸитe мeдии ca cпeциaлиcти в oблacттa. Kaĸтo ĸaзвa Tepи Πpaтчeт – нaй-лoшo e ĸoгaтo вepигитe ca в глaвaтa.

Днес е 3-ти октомври
Днес е 3-ти октомври

Не е 1-ви април, та да пишете новини как Google триел данните, които е успял да измъкне от потребителите си, щото те така предпочитали 🙂 И на малките деца е ясно, че поискаш ли да бъде изтрито нещо за теб, информацията просто бива преместена на друг сървър, до който имат достъп по-малко хора. А ти минаваш в списъка на лица, които трябва да бъдат наблюдавани по-активно.

TNT
TNT

айде още един начин за източване паролите на потребителите.