Днес, на 24 април, Google съобщи за реализирана рекордна печалба за първото тримесечие на тази година.

Да отбележим, че интернет гигантът е част от холдинга Alphabet, който всъщност публикува информацията. Според счетоводните данни, приходът на интернет гиганта е нараснал с цели 26% и е достигнал $31,1 милиарда. Това е наистина огромна сума пари.

За същия период на миналата година, приходът на Google е бил $24,7 милиарда, а сега е с 26% повече. Официалните представители на холдинга заявиха, че са много доволни от финансовите резултати. Освен това, през изтеклата година щатът на Google се е увеличил с 11 000 души и сега достигна 85 000 души.

По-голямата част от тази сума Google печели от продажбите на реклами и от софтуера за Android устройствата. Освен това операционната система Android развива фирмените онлайн услуги и разработки, а това води до получаването на нови парични средства от реклами.

Alphabet каза още, че продажбите на фирмените смартфони на Google не носят почти никаква печалба. Те единствено успяват да възвърнат разходите за техните разработка, производство и продажби. Тези устройства се използват предимно за по-доброто развитие на операционната система Android и за маркетингови цели.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за