Google представи App Maker

0
4929

Платформата ще помогне и на хора без задълбочени умения за програмиране да създават приложения, обещава Google.

Компанията направи достъпна за всички платформата за софтуерна разработка, която да помогне на специалистите да изграждат и интегрират приложения, които да обслужват бизнес операциите по-бързо от сходните решения, които са достъпни днес.

„С App Maker, може да улесните работните процеси на компанията, като например отправянето на заявки за поръчка или ускоряването на бизнес операциите като попълвате и разрешавате заявки към отдела за поддръжка и помощ, сякаш вие самите сте изградили и проектирали тези процеси“, споделя продуктовия мениджър Гева Решав, продуктов отговорник за App Maker.

App Maker е в бета стадий на разработка от 2016. Оттогава са добавени различни нови функционалности като поддръжка на Cloud SQL, както и характеристиката „Bring Your Own Database“, позволяваща на разработчиците да свържат приложенията, които изграждат с база данни по свой избор чрез интерфейса на REST API.

Заедно с това, App Maker идва с отзивчиви темплейти за по-лесното изграждане на приложенията, както и нов drag-and-drop интерфейс, който позволява бързо добавяне на нужните компоненти. Въведена е и свързаност с услуги на Google, като Calendar, GMail и Sheets, биват представяни удобни възможности за уайтлистинг. App Maker е достъпен за клиентите на G Suite за бизнес, образование и корпоративни клиенти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за