Google придобиха Bitium

0
99

Вчера Google обявиха, че придобиват Bitium Inc., базирана в Санта Моника компания, основана преди пет години. Стъпката на Google е в посока засилването на позициите на компанията в сферата на публичния облак. Финансовите параметри на сделката не се разкриват.

Bitium предлага набор от решения и услуги за управление на идентитета и достъпа, доставящи възможността на потребителите да се впишат в няколко облачни акаунти, използвайки една парола за това. Освен това, технологията, разработена от компанията позволява на администраторите лесни начини за управление на самоличността и разрешенията за достъп в организацията. Google обявиха, че ще интегрират технологията на Bitium в своите собствени платформи за контрола на достъпа. Така, компанията се надява да направи по-атрактивни своите публични облачни пространства, конкурирайки основите си съперници от Amazon и Microsoft. Специалисти коментират, че новината за придобиването на технологията на Bitium предизвиква интерес и с това, че Google ще може да предложи конкурентно решение на Azure Active Directory Service на Microsoft.

„Преходът от локални корпоративни решения към облака отключва нови възможности и нива на продуктивността и сътрудничеството за бизнесите, техните партньори, служителите и клиентите. С увеличаващото се приобщаване към облака възниква нужда от нови идеи за управлението на облачните предложения в организацията и осигуряването на правилните нива на сигурност и политики за достъп“, обясняват от Google в публикация, анонсираща придобиването на Bitium.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари