Google продава Boston Dynamics

1
13

По всичко личи, че последната капка за това решение е видеоклипа на Boston Dynamics, в който служител на компанията блъска робота Atlas и се опитва да го събори

 

Google предложи за продажба компанията за производство на военни роботи Boston Dynamics. Според неофициална информация купувач ще бъде Toyota, като сега се уточняват параметрите на сделката.

Boston Dynamics проектира и създава страхотни двуноги и четириноги роботи. Едно от най-добрите постижения е хуманоидният робот Atlas, както и четириногият BigDog.

 

Производството на роботи е съвсем нова сфера на дейност за Google. Интернет-гигантът през 2013 закупи Boston Dynamics заедно с девет други компании за разработка и производство на роботи. Първоначално новият отдел се ръководеше от Анди Рубин, който даде на новозакупените компании пълна свобода на изследванията и развитието.

Но след напускането на Рубин през месец октомври 2014 година всичко започна да се променя.

Още тогава възникна напрежение между Boston Dynamics и Google, но последната капка бе публикуваният през месец февруари тази година видеоклип, в който хората ритат и блъскат робота Atlas и демонстрират по принцип лошо отношение. Малко след излизането на този клип Bloomberg публикува материал, че Amazon и Toyota Research Institute се разглеждат като потенциални клиенти за закупуването на Boston Dynamics.

 

Клипът засегна чувствителната тема за това, колко е ужасно, че роботите са готови да отнемат работните места на хората. Клипът бе причина за появата на маса негативни мнения и Google се дистанцира от него и спря всички коментари на тази тема.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Invocation Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Invocation
Invocation

„…но последната капка бе публикуваният през месец февруари тази година видеоклип, в който хората ритат и блъскат робота Atlas и демонстрират по принцип лошо отношение“
Хахахах, хората демонстрират способността на робота да пази равновесие и да се изправя автономно, нещо с което наистина могат да се гордеят, а не че ги е яд на робота.