Google пуска „убиецът“ на Viber и WhatsApp

18
13710
Google възнамерява да пусне програма, наречена Android Messages. Тя трябва да стане пълноценен „убиец“ на такива популярни конкуренти, като Viber и WhatsApp.

Към този момент, функционалността на приложението е доста бедна, тъй като според плановете на експертите от Google, финализирането на месинджъра и неговото представяне на пълната му версия ще се състои до края на 2018 година. Представители на корпорацията заявиха, че Android Messages съвсем скоро ще може да обедини абсолютно всички платформи, включително и мобилните системи и стационарните компютри.

С разработването на приложението са ангажирани експертите от Chromium Magda. Те разказаха, че Android Messages ще работи в рамките на браузъра. В тази връзка за ползването на месинджъра ще е нужно простото инсталиране на необходимото разширение.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
8 Отговори на коментарите
16 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
16 Автори на коментарите
МартинЗайоУбит от "убийци"Марко марковГого Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
User
User

Google Hangouts, Google Allo, Google Duo а сега и Android Messages?! Кому е нужно толкова много различни програми САМО от Google, при условие, че потребителите масово ползват Viber, WhatsApp и FB Messenger? Излишно ще товарят android-а с куп ненужни неща…

Ozzy
Ozzy

С гръм ще се провалят. Никой няма да тръгне на опити, рука има, тука нема.

Ратнемок
Ратнемок

Увода и заключението на така преведената статия си противоречат. В крайна сметка отделно приложение ли ще пускат или разширение (добавка) за браузър?!?!?!?

Палуестиниец
Палуестиниец

То вече си има наложели се приложения.
Не виждам как хората ще преминат на нещо ново, което няма да даде нищо ново ?

Ратнемок
Ратнемок

И Skype беше наложило се приложение, но… беше. Също има(ше) и ICQ, и mIRC. Но, да, съгласен съм с мнението ти, че става излишно.

Продан
Продан

Майкълсофт насраха Скайп…

dedal
dedal

Skype се наака здраво. А ICQ те съветвам да го пробваш отново. Чудеса са направили хората. Супер добре са го променили. Масово колегите ми от Русия и Украйна се върнаха на ICQ. В България по принуда го пробвахме, обаче такова качество на звука и картината не съм виждал в друго приложение от сорта. Пази си даже и старите регистрации.

Светльо
Светльо

То и Плюса щеше да обедини всичко и всеки, но…

Tsonko
Tsonko

Тази програма Android messages ще замени стандартните есемеси -( съобщения) на телефоните.Ще се използва за обикновени съобщения.

Мартин
Мартин

Приложението Android Messages съществува доста отдавна и е само за изпращане и получаване на SMS-и. Новината е, че ще бъде разширена функционалността му. Калдата отново заблуждава читателя.

Гешев
Гешев

И какъв смисълът от това приложение, нима вайбър не е достатъчно добър. Какво ще добавят, което го няма, само се опитват да иновират като залагат на минимални подобрения, с които да завземат пазара навсякъде. Още едно място в повече от където ще събират данни за потребителите, че и настолни пц-та, лаптопи, таблети… Няма мърдане

Гого
Гого

Да ти имат и съобщенията в тоя месенджър, вместо Вайбър да ги има 😉

Марко марков
Марко марков

Какво го хвалите тоя вайбъг гола вода е никой освен в България не го ползва, виж ватсап е друго нещо

Мартин
Мартин

Вайбър не работи при ниска скорост на интернета – под 64 кб

Венци
Венци

Аз го използвам от много време, за момента се изпращат само СМС. За видео обажданият предпочитам Google Duo, единствено с него не ми се получава ехо при разговори, Viber е много зле в това отношение.

Убит от "убийци"
Убит от "убийци"

Ща ма убият тия „убийци“ . Всяка седмица – нов „убиец“ тръгнал да „убива“ някого или нещо си . Омръзва вече тоя „За един лев“ ПиАр . Правиш нещо банално и с функции които са използвани от поне 10 други приложения/продукти и за да накараш някой поне да го погледне избираш най-популярния фаворит в категорията и обявяваш „отрочето“ си за негов „убиец“ . И имаш поне временно вниманието на потребителите . За 1-2 седмици . А ако си богата компания наемаш форумни „циганки“ да ти хвалят „хубоста“ и да плюят конкуренцията . И чакаш чудото да стане. Коментара ми не… Виж още »

Зайо
Зайо

Отдавна има „убиец“ на вайбър и уатс ап. Нарича се Телеграм. Превъзхожда ги и двете. И какво от това?

Мартин
Мартин

Работили, когато интернета е на ниска скорост – 64 кб? Месенджъра, Скайпа, Вайбъра, всички Гугъл приложения, както и Фейс тайма не работят на тази скорост. Единствено WhatsApp се справя някак си