Google случайно изпрати лични видеоклипове на потребителите на непознати

4
1452

Google потвърди, че някои потребители, използващи услугата Takeout, за да изтеглят копие на данните си през изминалата година, са открили в личните си архиви чужди видео клипове на напълно непознати хора и са останали озадачени какво правят те в личните им акаунти.

За проблема първи алармираха от портала 9to5Google. Техническият проблем е бил налице от 21 до 25 ноември 2019 г., а броят на засегнатите не е ясен. Гласност на проблема се дава едва сега, като от Google изпратиха имейли до потенциално засегнатите потребители, с които ги уведомяват за запознатостта с грешката.

Проблемът включва видео клипове (към момента не са открити чужди снимки в личните архиви), които случайно са били експортирани в архивите на други потребители, които по някаква случайност също са експортирали своите данни в този момент.

Компрометираните са получили доста неясни имейли, в които пише, че „един или повече от видеоклиповете в профила ви в Google Photos са били засегнати от този проблем“, без да се посочва кои от тях и колко души са получили достъп до личното им съдържание.

Google също предупреждава, че направените по това време архиви на данни могат да са непълни, затова препоръчва да ги проверите добре и ако се наложи да експортирате данните си отново.

Компанията реши проблема за няколко дни, като според първоначалната информация засегнатите са около 0,01% от общия брой потребители на услугата, но ситуацията не е за подценяване.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари