Google ускорява обновленията за Android

0
2

От Google съобщават, че от сега нататък ще бъде засилен натискът върху производителите на смартфони и мобилни оператори. Беше взето решение, новите версии на Android да постъпват по-бързо на пазара.

От служители на Google бе съобщено, че от сега нататък значително ще се намали оперативното обновление за операционната система Android. По този начин компанията търпи загуби и получава недоволни коментари. Всичко се дължи на това, че приложенията, които пуска Google в своя онлайн магазин, изискват наличието на актуализирани версии на системата. Разработчиците на Android губят много време за проверки, дали техните ъпгрейди са съвместими с наличните версии.

Във връзка с това, Google вече започна да пуска свои собствени приложения, които ще се актуализират самостоятелно. Това ще позволи на компанията да не чака разработчиците на операционни и мобилни системи да модифицират своите продукти в рамките на определени срокове. Трябва също да се отбележи, че програмистите на корпорацията вече са започнали преустройство на разширенията за старите версии на системата. Първият ще стане механизмът Instant Apps, който ще отговаря за показване на различни услуги в съкратена форма. Благодарение на това, той ще може да се инсталира и от собствениците на всички версии на Android.

Днес основният проблем остава точно навременните актуализации на Android-устройствата. Нека да отбележим, че само 7,5% от устройствата са инсталирали новата версия на Marshmallow, а за сравнение показателя за iOS инсталациите е около 84%.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за