fbpx
0 C
София

Google Glass дебютира на Седмицата на модата в Ню Йорк

Най-четени

Странните интелигенти очила на Google известни като Google Glass все още не са готови за продажба на потребителския пазар. Явно обаче нищо не им пречи да се използват като авангарден моден аксесоар. Именно това се случи по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, където технологията беше използвана в ревюто на дизайнерката Диан вон Фурстенберг.

Моделите, които показаха пред събралата се публика колекцията на Фурстенберг за пролет 2013, минаха по подиума с Google Glass на очите си. Освен всичко друго, обаче, очилата бяха използвани за заснемането на филм тип „зад кулисите“, който разкрива тайните на творчеството на дизайнерката. Самата Фурстенберг сподели, че е решила да използва Google Glass в ревюто си, за да покаже на хората една уникална гледна точка към света на модата.

Заснетият с Google Glass филм носи името DVF through Glass и ще бъде публикуван на 13 септември в страницата на дизайнерката в Google+. Филмът със сигурност ще даде начален старт на технологията на Google, която вероятно ще бъде пусната на пазара догодина на цена приблизително $1500.

Първоначалните реакции към използването на Google Glass в ревюто на Диан вон Фурстенберг бяха доста положителни. Шефът на News Corp. Рупърт Мърдок, например, сподели в Twitter, че технологията е „гениална“ и дори я обясни на непросветените си последователи по следния начин: „Може да прави снимки, да получава съобщения, да упътва и още…“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини