Google Play Store получава тъмен режим

2
1258

Изглежда Google най-накрая са готови да пуснат тъмен интерфейс на магазина за приложения Play Store.

В последните два месеца, Google обновява всички свои приложения като пуска тъмен режим за тях, особено след като последната версия на мобилната операционна система на технологичния гигант, Android 10, получи тъмен режим за целия интерфейс, като автоматично променя цветовете на повечето приложения към тъмни.

За някои приложения обаче беше необходимо доста повече време, отколкото за други, и именно такива бяха Google Play Store и Gmail. След като Gmail получи тъмен режим на 11-ти септември, сега е ред на Play Store.

От популярния портал XDA Developers отчитат, че новият дизайн на приложенията е наличен само за няколко устройства, най-вече собствените смартфони на Google – Google Pixel, които по традиция получават първи всичко най-ново, но е въпрос на време да видим актуализацията и за почти всички устройства, работещи под Android 10. Потребителите на по-старите версии на Android, за съжаление на първо време няма да получат актуализацията.

Защо е нужен тъмния режим?

Три са основните причини, поради които потребителите харесват, и дори изискват тъмните режими за различни приложения. Първата е по-малкото натоварване на очите, особено ако използвате телефона си вечер или при ниска осветеност. Учените са установили, че почти всички LED екрани имат влияние върху качеството на съня, особено светлината от синия спектър.

Втората причина е, че тъмните цветове използват по-малко енергия, удължавайки живота на батерията. Собствените изследвания на Google показаха, че за издържливостта на батерията не само яркостта има влияние, но и цветовете. Заключенията на Google са, че когато пикселите са в ярко бял цвят, те черпят повече енергия, отколкото ако са в друг нюанс или са тъмни. Това беше изненадващо за компанията, тъй като тя непрекъснато насърчаваше разработчиците на приложенията да се придържат към колкото се може по-ярък цвят, чрез насоките си за Material Design.

И накрая, най-важната причина е, че тъмните теми на приложенията за повечето потребители изглеждат по-добре.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
fuck logic
fuck logic

Те нямат тъмен режим – пускат новина, че някой друг има.

Иво
Иво

Тоест трябва да имаме на телефона Android 10, за да имаме този тъмен режим. В момента малко телефони имат този андроид а по старите няма и да го имат.