Google Translate поддържа девет нови езика

0
40

Google обновиха услугата си Translate с поддръжка на девет нови езика, които се говорят на три континента и се говорят от над 200 милиона души.

Пет от езиците идват от Африка. На хауса (Harshen Hausa) говорят около 35 милиона души живеещи в Нигерия и съседните й страни. Игбо (Asụsụ Igbo) също се говори в Нигерия от 25 милиона души. Йоруба (èdè Yorùbá) е третият език идващ от Нигерия и съседките й, който говорят около 28 милиона души. Сомали (Af-Soomaali) е наречие от Сомалия, което се говори и в другите страни разположени около нос Хафун от около 17 милиона души. И последният африкански език е зулу (isiZulu) говорим в Южна Африка и други страни в северозападна Африка от около 10 милиона души.

Азия е представена с три нови за Google Translate езика: монголски (Монгол хэл) – официалния език на Монголия, който се говори и в някои части на Китай от 6 милиона души; непали (नेपाली) – говорим от 17 милиона непалци и индийци и пунджаби (ਪੰਜਾਬੀ) – диалект, който използват 100 милиона индийци и пакистанци.
 
И деветият нов език е Маори (Te Reo Māori) – езика на коренното население на Нова Зеландия, който днес използват 160 хиляди души.

Google Translate вече превежда от и на 80 езика.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за