Hitachi представи Ropits

0
25

Тази седмица Hitachi представи най-новия си продукт – роботизирано возило на име Ropits (от англ.: Robot for Personal Intelligent Transport System), кола насочена към хора в неравностойно положение и възрастни.

Возилото е проектирано за движение по вътрешно градски пространства като тротоари и площади, а не да се движи по пътищата като останалите коли. Ropits е снабдено с множество сензори и системи за управление, които му помагат да се движи безпроблемно между пешеходци и други препятствия. Цялостният маршрут и посока на движение се управлява от тъч-скрийн свързан към GPS устройство, подпомагани от 3D лазерни сензори за определяне на разстоянията и стерео камери поставени в предната част на колата, които успяват да засичат препятствия по пътя на колата.

Актюатори прикрепени към колелата могат да нагласят динамично височината им докато преминават през промени с различна дълбочина в плоскостта, по която се движат, а вграден жиросензор поддържа возилото в изправено положение по неравни терени. Пътниците могат да вземат контрол над системата и да управляват колата с помощта на джойстик. Интересно е, че освен за стари хора и такива с физически проблеми, Hitachi виждат приложение на Ropits и в автоматичната доставка на стоки по домовете.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за