Instagram за първи път разкриха месечния си брой активни потребители

0
11

От седмици насам в медийното пространство се говори, че милиони потребители са започнали да се отказват от Instagram – една от най-популярните услуги за обработване и споделяне на снимки. За да сложат край на слуховете от компанията за първи път в историята си решиха да разкрият месечния си брой активни потребители.

По последни данни това са 90 милиона души. Данните показват, че компанията не само не е загубила, но, напротив, дори е спечелила нови потребители. От декември до януари броят на активните потребители е скочил с 10%. Главната причина за растежа, според един от основателите на услугата Кевин Систръм, е постепенното представяне на Instagram в нови държави.

Слуховете за намаленото потребление на Instagram започнаха да се появяват след познатия ни добре случай от декември миналата година, когато от компанията обявиха промяна в инструкцията за използване на услугата. Тогава много хора се шашнаха, защото начинът, по който бе обявена промяната, ги накара да си помислят, че снимките им ще започнат да се използват в платени реклами публикувани в приложението. По-късно Instagram изясниха положението и, според тях, моментното объркване на потребителите не е оказало съществено влияние върху потреблението на услугата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари