Instant Articles изчезна от Facebook Messenger

0
101

Малко преди повече от година, Facebook добави в своя месинджър поддръжка на платформата Instant Articles, а сега я премахна. Самата функция бе представена през 2015 г. – тя позволява на медиите да разпространяват съдържанието си сред потребителите на социалната мрежа.

Статиите и новините във формат Instant Articles се зареждат 10 пъти по-бързо от стандартните страници. Платформата в известен смисъл не е ефективна.

„За да можем да продължим да актуализираме и подобряваме Instant Articles, а също така да имаме по-голямо влияние върху хората и изданията, ще се съсредоточим върху Instant Articles в главното приложение на Facebook и повече няма да поддържаме платформата в месинджъра“ – заяви представител на компанията.

Говорителят на Facebook казва още, че месинджъра е все още източник на новини, благодарение на хиляди ботове, включително и на тези, които принадлежат на медиите. Ботовете могат да отговарят на прости въпроси на потребители и да им изпращат уведомления.

По-рано Facebook се сблъска с проблеми относно монетизирането на Instant Articles. Големи издателства, включително и The New York Times и The Wall Street Journal, започнаха да се отказват от информационната услуга, тъй като са забелязали, че губят пари без да привличат достатъчно нови читатели.

За да спаси платформата, Facebook през май добави поддръжка на алтернативни услуги, като Google AMP и също обеща да въведе абонамент и платено съдържание до края на тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за