Брайън Кржанич е човекът, който преориентира Intel от процесори към работа с данни. Под неговото ръководство компанията расте, въпреки, непрекъснато спадащите продажби на персонални компютри.

Кржанич е уверен, че светът е започнал бързо да се променя. Той каза в интервю за Fortune, че въздействието на новите технологии за обработка на информацията може да се сравни единствено с въздействието на нефта преди един век. Задават се нови промени, които сериозно ще променят производството, консумацията, транспорта и ще създадат изцяло нови индустрии.

През петте години управление, Кржанич промени Intel. Според финансовите резултати за миналата година, доходът на компанията е нараснал с 6% до $62 милиарда. Едновременно с това, Intel се качи на 46-то място в рейтинга на Fortune 500.

Нефтът промени света през 1900-те години. Не само с автомобилите, но и с химическата промишленост. Аз виждам данните като новия нефт, които навсякъде ще променят производството“ – каза Кржанич.

Към днешен ден, данните са стратегията на Intel. Компанията вече не се занимава само с хардуер, а и с най-новите технологии – изкуствен интелект, роботизирани автомобили IoT. Всичко това подразбира обработката на огромни масиви данни и задачата на Intel е да предостави решения за това.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Шишокоментар Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
коментар
коментар

Горките израелци. Свикнали все да им пада наготово, до степен вече да не правят разлика кое е хлябът, кое сиренето и как се получават. Нефтът си е нефт. СЕЩ разграби близкият изток, с израелск помощ и шпионаж, ограби им и нефтът. После нефтените пари бяха вложени в глобален шпионаж и раздуване на оръжейната промишленост. Сега се наливат измародерстваните пари и ресурси, за да могат АНС и мосад да си градят антиутопиите за глобален контрол над информацията и шпионаж в световен мащаб. Толкова са нагли, че манипулират и спъват и пазарът и производство на изчислителна техника, за да нлагат процесорите на… Виж още »

Шишо
Шишо

… ето ти и хапчетата…