Intel купи Mashery

0
13

Най-големият в света производител на чипове Intel придоби компанията Mashery, предоставяща приложно-програмно осигуряване (API) за управление на разнообразни мрежови услуги. За Intel тази сделка е разширение на дейността в софтуерно направление. Предвижда се Mashery API да стане основен елемент от множеството кросплатформени услуги, които Intel ще предлага на корпоративните клиенти.

API Mashery осигуряваше възможност за локално или облачно разгръщане на средства за управление на широк спектър от програмно осигуряване чрез единен централизиран портал, чрез който се осъществява гъвкаво кеширане на данните, за мрежова безопасност, управление на потребителските програми, пълни мрежови отчети и други. Към днешен ден продуктите на Mashery се използват от почти всички големи американски компании.

API Mashery са съставени от машинни инструлции, чрез които програмите взаимодействат помежду си в локална мрежа или чрез информационен облак. Чрез API, потребителите имат възможност да добавят външни програми за работа с мрежовите ресурси, да включват нови услуги към корпоративните ресурси и други.

Mashery е част от плановете на Intel по разширяване на ИТ сектора. В перспектива се предвижда Mashery да стане част от подразделението Software and Services Group.

Компанията Mashery е основана през 2006 година в Сан Франциско и към настоящия момент в нея работят 125 души, които ще запазят длъжностите си след поглъщането, твърди Intel.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари