Intel строят фабрика за чипове в Ирландия

0
35

Intel получиха одобрението на ирландските власти да построят ново предприятие за производство на процесори в кампуса Leixlip в Ко Килдаре. Огромната фабрика ще им струва $4 милиарда и производството й ще е съсредоточено главно върху 14-нанометрови микропроцесори. Проектът трябва да бъде изпълнен до две години. Когато фабриката е готова, ще бъдат открити 3500 работи места в сферата на производството и още 800 свободни технологични позиции на пълен работен ден.

Компанията кроеше планове за ново предприятие в Ирландия още през 2011 година. Тогава целият проект беше в неколкократно по-малък мащаб. През май миналата година обаче шефът на Intel Пол Отелини подчерта, че компанията започва усилено производство на 14-нанометрови чипове. Това производство, каза тогава той, ще бъде съсредоточено в три мощности – едната в Ирландия, а другите две, съответно, в американските щати Орегон и Аризона.

Новото предприятие ще се простира на площ от 244 819 квадратни метра в границите на вече съществуващия производствен комплекс на Intel. Главната фабрика ще е на три етажа с обща площ 101 хиляди квадратни метра. Отделно ще бъдат изградени различни сгради, помещаващи всички машини и устройства използвани в производството на чипове.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари