LG разработват дистанционно управление с жестов контрол

1
23

По време на свое изявление, LG споменаха някои от новите технологии, които ще представят на щанда си по време на изложението CES в Лас Вегас през януари, следващата година. Плановете на корейския производител включват нови телевизори и нов вид дистанционно управление, което ще бъде разработено с подобна на Wii навигационна система, използваща жестов контрол.

За да възпроизведете съдържание от секциата с видеоклипове например е достатъчно да вземете дистанционното и да нарисувате във въздуха буквата „V”. На разположение ще бъдат и гласови команди, които обаче ще бъдат прости и ще засягат само определени задачи като смяна на каналите или други подобни операции. LG ще разпространяват технологията под името Magic Motion Remote Control.

Интересното е, че дистанционното, въпреки сензорната система за работа, ще разполага и с физически бутони- похват заимстван от Apple. Налице е въртящо се колело за навигация, подобно на това на iPod, както и специален бутон за употреба при телевизори с възможност за възпроизвеждане на 3D съдържание. С негова помощ, потребителите ще могат да превключват от двуизмерен в триизмерен режим на работа. Magic Motion Remote Control ще бъде демонстриран по време на CES 2012, но доставките му се очакват за по-късен етап през годината.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари