Програмите от офисния пакет ще имат опростена лента с инструменти, нови цветови и иконки, както и търсене с изкуствен интелект.

Microsoft представи обновения потребителски интерфейс на програмите Word, Excel, PowerPoint и Outlook, включени в офисния пакет Office 365 и Office.com. Новият дизайн има за цел да опрости работата с документи и ще се тества през следващите няколко месеца. Софтуерният гигант ще се съобразява с мненията на потребителите и след изглаждане, офис пакетът ще бъде предоставен на всички.

Според информацията в официалния блог на Microsoft, в освежения интерфейс на Office са направени три основни обновявания. Това са опростената лента с инструменти, нови цветове и иконки, и подобрено търсене. Преработената лента с инструменти е по-компактна и разбираема, а потребителите винаги могат да се върнат към класическата версия с три реда. Търсачката ще работи съвместно с Microsoft Graph и ще използва ИИ технология. Тя ще предлага препоръки по работата с документите, когато потребителят постави курсора върху реда за търсене.

Новият дизайн първоначално ще бъде въведен в уеб-версията Word Online, достъпна в сайта Office.com. Участниците в програмата Windows Insider ще могат да тестват новия дизайн на Word, Excel и PowerPoint от края на този месец.

Да напомним, че предстоящият Office 2019 няма да поддържа предишните версии на операционната система на Microsoft (Windows 7 и 8.1). Office 2019 ще работи само с Windows 10.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
работещ ЧовекТралалаWPSdedalТошиб Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Понго76
Понго76

Естествено отвратителното рендиране на шрифтовете в Уърд, което прави текста почти нечетим от 2013 г. насам няма да оправят, но ще мажат с баданарката на воля. Защото те знаят повече от потребителите си. Г0внари.

Човек
Човек

LibreOffice е решението!

работещ Човек
работещ Човек

Libre става ако си стоиш вкъщи и си отваряш на 2 седмици някое документче, но за истинска работа не става. Неща писани на MS Office не се отварят правилно с Libre, почти винаги има разместване в абзаците, ако пък има някоя графика или табличка – край, става едно омазване. Докато обратно, неща правени на Libre се отварят винаги на 10000% правилно, Но то затова единия продукнт е безплатен, а другия платен.

друг човек
друг човек

Че какво му е на Office 2007? Работи си като слънце и ще си работи така още поне 20 години. Кому е нужно да се мъчи с новите цигании на Сатя Мангала?

Тошиб
Тошиб

Абе важното е ДА НЕ е съвместим със старите уиндоуси. Като поостарее десятката и тя ще стане несъвместима и те така.

dedal
dedal

2007 максимум. От там нагоре libre office.
Или на лаптопа, защото е мн. стар gnuemeric и abiword

WPS
WPS

WPS Office е една друга хубава алтернатива 🙂

Тралала
Тралала

И OnlyOffice е друга безплатна – оупен сорс алтернатива…